Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Expendables


ex·pend·a·ble  


Adjective
  1. (of an object) Designed to be used only once and then abandoned or destroyed.
  2. Of little significance when compared to an overall purpose, and therefore able to be abandoned.
Synonyms
dispensable

που τον τζαιρό που έσιει να γράψω εγίναν πολλά...

Μα τζείνον που εδημιούργησεν τζείνον τον κόμπο, την ανακατωσιάν στο στομάσιην, ήταν ίσως τζείνες οι 800-1000 μπανγκλαντέζικες ζωές που εθαφτήκαν κάτω που τα ερείπια. Τζιαμέ που ενόμιζες ότι η Μανωλάδα ήταν χτύπημαν αρκετά μεάλον.

Η Μανωλάδα εν ήταν ρατσιστική βία. Ήταν ταξική (τζαι λαλώ τη λέξη ακόμα τζι ας ξέρω πόσον κομμουνιστική ίσως τζαι γραφική μπορεί να ακούεται σε μερικούς). Κατά βάση ήταν βία του κρατούντα πάνω σε τζείνον που εν κρατεί (του έχοντα εξουσία πάνω σε τζείνον που δεν έσιει δηλαδή). Είτε εν της ίδιας ράτσας (όπως στο Μπανγκλαντές) είτε εν διαφορετικής.... 

Τζαι σκέφτουμαι, εσκέφτηκα το πολλά που τζείνην την ημέρα στο Μπρίστολ (άλλη ιστορία τούτη) που είδαμεν τα νέα πρώτη φορά. Πως οι θαμμένοι Μπανγκλαντέζοι κάτω που τα απομεινάρια ακατάλληλων κτηρίων, οι απιέρωτοι εξαθλιωμένοι μαύροι εργάτες στα χωράφκια, εν το τίμημαν. Το τίμημαν για να μπορούμεν εμείς να γοράζουμεν ρούχα κάθε μήναν τζι όι μιαν φορά το χρόνο. Να γεμώννουμεν τα μολλ για να παέννουμε τα ζόμπι-καταναλωτές να περνούμεν τον ελεύθερο μας χρόνο. Να γοράζουμεν ρούχα σε προσιτές τιμές. Τζαι φράουλες τζαι άλλα καλά. 

expendables. Τούτη ήταν η λέξη που εκαρφώθηκε στο νου μου σαν εθορούσαμεν τες ειδήσεις. Πόσον εν τέλει ο τρόπος ζωής μας (ο δυτικός) εξαρτάται απόλυτα που τούτους τους ανθρώπους, τους αναλώσιμους (ευχαριστώ άνευ για το ελληνικό :)). Συμπτωματικά τούτοι τείνουν να εν μελαμψού χρώματος, τζαι που συγκεκριμένες ράτσες, αλλά όι απαραιτήτως.     

Τζαι τζείνος ο κόμπος στο στομάσιην μεγαλώνει. Κάποιος μπορεί να το πει τζαι ενοχή. Δεν ξέρω. Παραπάνω θλίψη που υπάρχουν άνθρωποι σε τούτον τον κόσμον που θεωρούνται αναλώσιμοι, που εν ασήμαντοι αρκετά για να χρησιμοποιηθούν τζαι να πεταχτούν. Τζαι ακόμα παραπάνω που υπάρχουν άνθρωποι σε τούτον τον κόσμον που θεωρούν άλλους ανθρώπους ως αναλώσιμους, ως ασήμαντους αρκετά για να χρησιμοποιηθούν τζαι να πεταχτούν.

9 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Ερυκίνη,
Στα ελληνικά μήπως «αναλώσιμοι»;

Διακρίνω μια φοβία ή έστω ένα κούμπωμα να χρησιμοποιήσεις τις δαιμονοποιημένες, “κακόφημες” και «γραφικές» λέξεις «ταξική» [βία] τζιαι «κομμουνιστική» λέξη;

Ερυκίνη είπε...

Μπράβο ρε Άνευ!!!

Επροσπαθούσα για αρκετή ώρα να θυμηθώ τη λέξη (πάει εγίνηκα τζι εγώ τσιάρλισσα τζαι χάννω τες λέξεις). θα το αλλάξω πάραυτα σε μέρη του κειμένου που έθελα να βάλω την ελληνική λέξη.

Το "γραφικός" έννεν ένας χαρακτήρας που αποδίδω εγώ αλλά άλλοι να είμαστεν ξεκάθαροι. αλλά για κάποιους όπως το λες κάποιες λέξεις εν δαινομοποιημένες. μακάρι να μεν ήταν έτσι.

Εν έχω απαραιτήτως φοβία, αλλά εν μου αρέσκει η ιδέα του να απορρίπτει κάποιος έναν επιχείρημα επειδή εχρησιμοποιήθηκε μια λέξη/όρο που όπως το λες εν "κακόφημη". Αν μπορώ να πω πράματα χωρίς να προκαλώ αμυντική αντίδραση, θα το προτιμούσα, αν τζαι προφανώς έννεν πάντα εφικτό.

Ανώνυμος είπε...

α γειά σου ρε Ερυκίνη!

Όσον τζαι αν δεν θέλω να παραδεχτώ ότι εν ταξικό το θέμα....
αναουλιάζει με η ιδέα του αναλώσιμου ανθρώπου τζαι του υποδεέστερου.

Αλλά δυστυχώς έσιει κόσμο που πραγματικά πιστεύκει ότι εν εκλεχτός....
Κρίμα.
Είμαστε ούλλοι το ίδιο πουμέσα.

Ina είπε...

Ως και οι λέξεις "στιγματίζονται"...Τι έγινε στο Bristol?

Aceras Anthropophorum είπε...

Ήμουν στρατιώτης τζιαι έτυχεν να με πιάσει ώτοστοπ ο Πουμπουρης που μετά εγίνην βουλευτης του ΑΚΕΛ.
Λαλεί μου θωρείς τα τούντα σιέρκα; Έδειξεν μου κάτι σιερούκλες με κάτι ρόζους πάνω στες κλειώσεις. Εσύραν μύστραν τζιαι ετραβήσαν φτζιάριν... Επηα που τον Μαραθόβουνον εις την Χώραν τζιαι επήαιννα κάθε πρωΐν εις την αγοράν. Εστέκαμεν γραμμήν τζιαι ερκούνταν οι μαστόροι να θκιαλέξουν αρκάτες. Οι μισοί εμεινίσκαν με δίχα δουλειάν. Εμέναν επιάνναν με κάθη μέρα γιατί ήμουν αδρός τζιαι δυνάμενος. Ήταν τούτη η αδικία τζιαι ο πόνος τους άλλους που με έκαμεν να γινώ κομμουνιστής είπεν μου.

Το χρώμαν δεν παίζει τζιαι πολλήν ρόλον νομίζω στην ταξικήν στρωμάτωσην. Εν ζήτημαν συνθηκών.

Βαστάξετε να δείτε να εδραιώννεται το 25% ανεργία σε ούλλην την νότιαν Ευρώπην τζιαι θα δείτε τζιαι προλετάριους Κυπραίους, Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς, Πορτογάλλους στην ίδιαν μοίραν με τους Ασιάτες. Ο κατώτατος μισθός στην Πορτογαλλίαν έφτασεν ήδη τον μέσον μισθόν της Μαλαισίας 5 χρόνια μνημόνια.

Τωρά θα έβρουν τζιαι την χαράν τους όσοι σιαίρουνται με τες συγκρούσεις των τάξεων τζιαι την ταξικήν πάλην.

Ερυκίνη είπε...

@roam365

κόσμος που πιστεύκει ότι εν εκλεχτός που για όποιον α ή β λόγο η ζωή του αξίζει παραπάνω που κάποιου άλλου. Αναουλιατός όπως το λαλείς.

@Ίνα
τίποτε. επία διακοπές. τζείνη εν μια άλλη ωραία ιστορία :)) άρεσεν μου πολλά !!!

@Ασέρα
Συμφωνώ απολύτως. Εννεν θέμα χρώματος. Έτυχεν που τα ίδιο εσυμπίπταν. Οι αλλαγές που έρκουνται θα σημάνουν το τέλος πολλών πραμάτων συμπεριλαμβανομένων τζαι των τάξεων. Εν φοητζιάρικο αλλά ο κόσμος όπως τον ξέρουμεν αλλάσσει. Ελπίζω προς το καλό.

Anef_Oriwn είπε...

Ερυκίνη,

Γράφεις: «Οι αλλαγές που έρκουνται θα σημάνουν το τέλος πολλών πραμάτων συμπεριλαμβανομένων τζαι των τάξεων»… --- Κάμνεις μας το σε eurocents [αφού έχουμε ακόμα ευρώ], πλιηζ;

Ερυκίνη είπε...

Εν τούτον που είπεν ο Ασέρας πιο πάνω. ότι το ποιοί εν τούτοι οι "αναλώσιμοι" αλλάσσει αναλόγως των συνθηκών.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα των "παχιών" αγελάδων αν θέλεις, τούτοι οι αναλώσιμοι ήταν ξένοι, μετανάστες. Τζαι δεν εννοώ ότι δεν υπήρχαν κυπραίοι στην εργατική τάξη, αλλά όσον αφορά στο βιοτικό επίπεδο, η πλειοψηφία των εκμεταλλευόμενων εργατών ήταν ξένοι.

Η κρίση αλλάσσει τούτα τα δεδομένα τζαι ήδη βλέπουμεν το να γίνεται τζαι στην Κύπρο σιγά σιγά με την έννοια του ότι α) πιο πολλοί ντόπιοι λόγω ανεργίας στοχεύουν τζαι σε δουλειές που πριν λλία χρόνια ήταν αποκλειστικότητα ξένων τζαι β) με ούλλες τες περικοπές μισθών, ελευθερα ωράρια, καταργήσεις συμβάσεων τζαι δικαιωμάτων σε πολλές ομάδες εργαζομένων το βιοτικό επίπεδο εννά ππέσει, τζαι δυστυχώς για τζείνους που δεν επιάνναν σιηλλιάες τούτη η πτώση θα σημαίνει ουσιαστική φτώσια.

Ερυκίνη είπε...

(συγγνώμη τωρά εσυνειδητοποίησα τι ακριβώς έγραψα που πάνω)

δεν εννοούσα το τέλος των τάξεων γενικότερα, αλλά με την παρούσα σύσταση κατά κάποιο τρόπο...