Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Έγραφα κάτι άλλον, αλλά έπιαν με ο πέλλαρος...

" Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που κατέχει ο «Φ», η λύση που προωθείται από τα δύο υπουργεία στο πρόβλημα που προέκυψε με την ασύμφορη λειτουργία δύο επίγειων πλατφορμών (του ΡΙΚ και της Velister) δεν προνοεί κλείσιμο -για την ώρα, τουλάχιστον- της μιας ή της άλλης πλατφόρμας. Η προσωρινή λύση, στην οποία προσανατολίζονται, προνοεί μεταφορά των καναλιών Euronews και ΕΡΤ στη Velister για να αυξηθούν τα έσοδα της ιδιωτικής πλατφόρμας και διαγραφή των υπολοίπων 4 εκατομμυρίων ευρώ που οφείλει η ίδια πλατφόρμα προς το κράτος, με ταυτόχρονη αποποίηση εκ μέρους της του δικαιώματος χρήσης άλλων δύο «μάλτιπλεξ» που της δόθηκαν και δεν χρησιμοποιούνται. Η λύση προνοεί επίσης «υποφερτή» αύξηση στα τέλη που καταβάλλουν τα κανάλια προς την πλατφόρμα, με τον όρο όμως ότι αυτά θα είναι σταθερά για τα περίπου δέκα επόμενα χρόνια."

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-ellada/45/152714/krisimi-mera-gia-tin-psifiaki-kovetai-to-sima-ton-kanalion-#sthash.ec8OviyE.dpuf

Άρα το κράτος (άρα εμείς) α) θα πιερώννουμεν ιδιωτική εταιρεία για να δείχνουμεν ΕΡΤ τζαι Euronews, ενώ μέχρι στιγμής κάμνουμεν το μούχτι, γιατί το ΡΙΚ έσιει δικήν του πλατφόρμα. άρα μια ιδιωτική εταιρεία θα "αυξήσει τα έσοδα της" με το κράτος να πιερώννει, τζαι β) θα χαρίσουμεν 4 εκατομμύρια ενός ιδιώτη.

Τζαι το σιηρόττερον, το "προσωρινόν" εν για τα επόμενα 10 χρόνια.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, τούτον το πράμαν, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Προκαλώ έναν αναθεματισμένο δημοσιογράφο εφημερίδας (γιατί τα κανάλια αποκλείεται) να παν να ρωτήσουν πόσα θα κοστίσει στο κράτος τούτη η κουβέντα. Αλλά που?? Αχάπαροι, ε αχάπαροι.

Έπιαν με ο πελλαρος μιλούμεν. Ο πέλλαρος.

3 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Άρα, αγαπητή Ερυκίνη, η φύση του [αστικού] κράτους είναι ταξική. Το κράτος δεν είναι οι πολίτες, αλλά οι μηχανισμοί και οι θεσμοί που δημιουργούνται για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα ταξικά [στην προκειμένη [περίπτωση του κεφαλαίου και των ιδιωτών επιχειρηματιών] συμφέροντα. Μπορεί να ακούγομαι μονοκόμματος αλλά αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα. Και μπορεί να σου αναφέρω άπειρα παραδείγματα... [Ας πούμεν ποιος είναι ο ρόλος της ΕΠΑ, της λεγόμενης Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, η οποία μιαν εποχή έβαλε πρόστιμο στη CYTA γιατί μείωσε της τιμές της;]...

Θα [ΣΟΥ] πρότεινα να αφιερώσεις λόγο χρόνο [τώρα που είναι και καλοκαίρι] και να μελετήσεις το βιβλίο του Ένγκελς “Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους” και του Ραφαηλίδη “Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας”

Ερυκίνη είπε...

Χμμμ.
Αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα, όπως τη λες, αλλά στα χαρκιά ή έτσι όπως το εμάθαμεν το πολίτευμα, το κράτος εννά έπρεπεν να ήταν οι πολίτες. τζαι ριάλλια που πιερώννει το κράτος εν ριάλλια που εμμέσως φεύκουν που την πούγγαν μας.
Τζαι δεν παν σε κάτι που ωφελεί εμάς τους ίδιους (νοσοκομεία/εκπαίδευση κλπ) αλλά παν στην πούγγα κάποιου ιδιώτη.

Οι μηχανισμοί του κράτους υποτίθεται ότι εξυπηρετούν τον πολίτη τζαι όι ιδιωτικά συμφέροντα.
Ξέρω ότι πούποτε εν γίνεται ακριβώς τούτον. Αλλά έτσι θα έπρεπεν να είναι τζαι γυρίζει μου που απλά παρακολουθούμεν σαν θεατές τούτα τα πράματα να γίνουνται.

Τέλοσπαντων, ευχαριστώ για τες εισηγήσεις. Νομίζω πριν να τελειώσω το διδακτορικόν εν έσιει σοβαρό θκιάβασμα. Το Γενάρη ίσως.

osr είπε...

ΣΗΜΕΡΑ 10 Ιουλίου 2013 ωρα 7 Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Συνδιοργάνωση Συνεδρίου WakeUpCyprus με Αναπτυξιακή Λευκωσίας: Λειτουργία Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Συναλλαγές Προιόντων Υπηρεσιών χωρίς λεφτά αλλά με Τοπική Μονάδα που λειτουργεί ως νόμισμα

http://wakeupcyprus.blogspot.com/2013/07/10-2013-7-wakeupcyprus_10.html