Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Σκωτσέζοι είπαν όι

Τζαι στο προερχόμενον που πρώην αγγλικές αποικίες σπιτικό μας έππεσεν απογοήτευση. Γιατί όσον τζι αν προσπαθήσεις να δεις το πράμαν με το πρίσμαν της λογικής υπάρχει πάντα τζαι το θυμικό.

Εν η αλήθκεια η απογοήτευση εχτύπησεν παραπάνω το ιρλανδικό μέρος του σπιτικού μας παρά το κυπριακό (εγώ έβλεπα το θέμα λλίον πιο αποστασιοποιημένα), που ήταν έτοιμον για την επανάσταση τζαι το τέλος του αγγλικού ζυγού (βάρτε υπόκρουση Ιρλανδικά επαναστατικά τραούθκια).
Δεδομένου ότι τζείνον το κομμάτιν της Ιρλανδίας που "επαραχωρήθηκε" στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσεν κάποτε, αν ποττέ σταματήσουν να αλληλοσκοτώννουνται δηλαδής, να βρεθεί στην ίδια θέση, του δημοψηφίσματος δηλαδή για αποχώρηση που το Η.Β. τζαι ένωσην με την υπόλοιπη Ιρλανδία, αντιλαμβάνεστε ότι τούτον το όχι το σκωτσέζικον εν ήταν καλά νέα για έναν Ιρλανδόν.

σήμερα εφάμεν πρόγευμα θορώντας τη συζήτηση στην τηλεόρασην τζι η σχέση μούγγα, μούγγα στην στρούγγα. Εγώ πάλε εξύπνησα που όνειρον ότι η Σκωτία εψήφισεν όχι με 67% (εθυμούμουν άλλα δημοψηφίσματα αλόπως). Εθορούσα τζείνους του ΝΑΙ τζαι τζείνους του ΟΧΙ στην τηλεόραση τζαι απλώς εύχουμουν τζαι εύχουμαι να μεν τους μείνει ο διχασμός. Τζαι εύχουμαι τουλάχιστον να κερτίσουν τζείνα που θέλουν που την κεντρικήν κυβέρνησην.

Αλλιώς το όχι εννάν πικρόν....

5 σχόλια:

Moonlight είπε...

Νομίζω ότι έννεν σαν εμάς που τρωούμαστεν μεταξύ μας. Νομίζω ότι σέβουνται το αποτέλεσμα τζαι απλά προσπαθούν να κάμουν το αποτέλεσμα πιο θετικό για όλους. Να κερδίσουν κάποια παραπάνω δικαιώματα που την κυβέρνηση, αφού δεν ήρθεν η ανεξαρτησία. Εμάς εν τούτος ο πόλεμος μεταξύ μας που μας τρώει. Εν καλύτεροι μας. Έτσι νομίζω τζαι έτσι ελπίζω.

Noor είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος κόσμος τα έβαψε μαύρα που οι Σκωτσέζοι αποφάσισαν να μην πάρουν διαζύγιο από τους Εγγλέζους. Υποτίθεται ότι θέλουμε λιγότερα σύνορα στον κόσμο και όχι περισσότερα. Anyway, το τι θέλουμε εμείς είναι άσχετο. Αποφάσισαν οι ίδιοι τι θέλουν, το αποφάσισαν ήρεμα και πολιτισμένα και ούτε εγώ νομίζω πως θα τους μείνει διχόνοια λόγω δημοψηφίσματος, σαν κάτι άλλους λαούς, όνομα και μη χωριό.

Ελλαδίτισσα είπε...

Εμένα αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον δεν ήταν το όχι(θεωρούσα δεδομένο ότι δεν επιθυμούν την ανεξαρτησία και την απόσχιση από την μαμά - Αγγλία)!
Εντύπωση μου έκανε ότι η μέρα του δημοψηφίσματος ήταν σαν όλες τις άλλες! Οι υπηρεσίες ανοιχτές, τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά, ο κόσμος πήγε στη δουλεία του... και παράλληλα ήρεμα αλλά κυρίως πολιτισμένα προσήλθαν και στην κάλπη για να αποφασίσουν για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους!!
Φαντάζεστε να γινόταν στην Ελλάδα δημοψήφισμα;(για οποιοδήποτε θέμα) Θα είχε παραλύσει η χώρα τουλάχιστον μια βδομάδα!!!

Ερυκίνη είπε...

Moonlight
Ενιξέρω να σου πως την αλήθκεια, ελπίζω ότι έννεν σαν κάτι άλλους :)). Εξάλλου φαίνεται ότι όποιο τζι αν εν το αποτέλεσμαν εννά κερδίσουν κάτι.

Νοορ,
ούτε εγώ καταλάβω. έννεν τζαι που τη δουλειά μας εν η αλήθκεια, εννοώ εγώ εν επολλοασχολήθηκα προσωπικά, αλλά νομίζω για τες χώρες κατάγυρα, πχ. ιρλανδία, ήταν σημαντικό.
Εν έσιει να κάμει καθόλου με λογικά επιχειρήματα, απλά στο εθνικό υποσυνείδητο των Ιρλανδών οι Εγγλέζοι ήταν οι κατακτητές, παρά το ότι επεράσαν 400 χρόνια τούρτζικα τζαι οι σχέσεις αλλάξαν προφανώς, κάπου τζιαμέ ασυνείδητα υπάρχει έναν κάχριν για τους Εγγλέζους, που θα ικανοποιήτο εαν ελαλούσαν οι Σκωτσέζοι πάι-πάι.

Αλλά ναι, τζείνους αφορούσεν το πράμαν, αποφασίσαν. Με γεια τους με χαρά τους αν με ρωτάς εμέναν (να είμαστεν ειλικρινείς για τζείνους που ζουν στο Η.Β. ήταν καλόν που είπαν όι)

Ερυκίνη είπε...

Ελλαδίτισσα,
εμέναν εντυπωσιάζει με κάθε φορά άμαν οι εκλογές εν καθημερινή. εμάς εν πάντα κυριακή!!!
Αλλα ναι, με καυκάες στην τηλεόραση με τίποτε. Να παρακολουθήσεις πολιτική συζήτηση δαμε να φυρτείς. Πως εν στην Ελλάδα; Καμία σχέση!