Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ειδήσεις της πίσω σελίδας ΙΙ

Στον σημερινό Φιλελεύθερο που πίσω ακριβώς που κάτω που το άρθρον για τα GCE (ακόμα ένα άρθρο για τα GCE) η είδηση. Δείγματα που την αλυκήν της Λάρνακας δείχνουν τοξικότηταν, τουτέστιν κάποιος σύρνει τα τοξικά απόβλητα του μέσα στην αλυτζήν. Οι υποψίες στρέφουνται στην εταιρείαν που ετοιμάζει το τζαινούρκον αεροδρόμιον. Αρνούνται το, βεβαίως - βεβαίως.

Ως πότε ρε γαμώτο; ως πότε θα γίνουνται μαλακίες τζαι θα θάφκουνται; Αν είναι δυνατόν. Αν είναι δυνατόν; Μαλάκες, ασυνείδητοι, κωλάνθρωποι. Θέλω να γινώ κωλόγρια τζαι να του ξιτιμάσω ούλλους, αλλά εν έμαθα τζαι αρκετές βρισιές στην μικρή μου ζωήν για να τους κάμω σύσκατους τζαι να το φκαριστηθώ.

Οι απορίες είναι δύο:
1. θα το πουν οι ειδήσεις πόψε όξα εν μικρά ασήμαντα;
2. εννά διαμαρτυρηθούν οι οικολόγοι, οι πολιτικοί, οι βουλευτές; όξα είναι Off season (εκτός περιόδου εκλογών δηλαδή) τζαι χεστήκαμεν ομαδικώς; άσε που εν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές μόνον τζείνα τα χαριτωμένα ροζ πουλλούθκια, εντάξει εν ωραίον θέαμαν να περνάς τζαι να τα θορείς, αλλά το αεροδρόμιον εν πιο σημαντικόν, εν παν να ψοφήσουν ως το ένα;

τζαι μια τελευταία έτσι για πόπαστον : ΕΝΝΑ ΚΑΜΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;;;;

23 σχόλια:

qwazix είπε...

Και η απάντηση είναι ΟΧΙ. Γιατί οι οικωλόγοι είναι πολύ απασχολημένοι στο να διαμαρτύρονται για την ανέγερση ανεμογεννητριών (http://www.dytikiakti.com/documents/legal/presidents%20letter.doc) οι δημοσιογράφοι στο να κατασκευάζουν ειδήσεις (http://prezatv.blogspot.com/2009/06/blog-post_3319.html), οι πολιτικοί για να ψηφοθηρούν και εμείς οι υπόλοιποι στο να παρακολουθούμε.
Γνωρίζοντας λίγο την κατάσταση στα κατασκευαστικά έργα βλέπει κανείς πως όχι μόνο δεν ακολουθούνται οι φιλολογίες των περιβαλλοντικών μελετών αλλά και όσοι προσπαθούν να είναι έστω και το κατα δύναμην σωστοί βρίσκουν διάφορα εμπόδια μεταξύ των οποίων η ανυπαρξία εθνικού σχεδίου για διαχείριση των μηχανόλαδων, μηδενικά κονδύλια για την απομάκρυνση τοξικών και μη αποβλήτων, υπερβολικά χαμηλές αμοιβές και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που δεν αφήνουν περιθώρια για αύξηση της ποιότητας του έργου, πόσο μάλλον για περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Ανώνυμος είπε...

Erikini mou eripsan ta toksika idi.Tora laloun epiase to thema to dromo tis dikeosinis.Anamenoumen...

Ερυκίνη είπε...

φίλε qwazix, καιρό να σε ακούσω! πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. το σκεφτόμουν, ποιος είναι ο σωστός τρόπος χειρισμού των τοξικών, δεν υπάρχει οδηγία από το κράτος, δεν υπάρχει νόμος??? δεν υπάρχει κάποιος να ελέγχει?
Ο ανώνυμος έχει δίκαιο. τα τοξικά ήδη εσύραν τα. γιατί να πηαίννουμε κατόπιν εορτής να επιβάλλουμεν πρόστιμα τζαι ποινές (ΕΑΝ επιβληθούν δηλαδή, γιατί πολλά πιθανόν το βλέπω να τη σκαπουλάρουν τζαι τούτοι)? δεν υπάρχει υπεύθυνος να προλαβαίνει τούτα τα πράματα??
Εν μπορώ να πω, όμως, αγαπητέ ανώνυμε, εσύραν τα ετέλειωσεν. Γιατί εάν το κάμουν μιαν φοράν ατιμώρητοι τζαι ανενόχλητοι, άνετα εννά το ξανακάμουν, ή εννά το κάμουν τζι άλλοι (έμμεση μάθηση). Τζαι τούτα πρέπει να κόφκουνται στη ρίζαν τους. τζαι να σκεφτούμεν ως πολιτεία τρόπους να αποφύγουμεν τέθκοια στο μέλλον. εγώ που τούτα τα πράματα εν ξέρω, αλλά έχουμεν μιαν πολυτεχνική σχολή στο πανεπιστήμιο, με επιστήμονες τζαι μελλοντικούς επιστήμονες. Να αναπτύξουμεν τζείνον το σχέδιον για διαχείρισην αποβλήτων, να κάμουμεν προτάσεις στο κράτος. Να δώκουμεν στην κοινωνίαν. Να απαιτήσουμεν κάποια πράματα να εφαρμοστούν.

Ερυκίνη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ερυκίνη

Είμαι τζαι γω νέος στα μπλοκ προχτες αρκεψα το δικό μου τζαι επειδή μου αρέσκει να διαβάζω μπλοκ όπως το δικό σου είπα να σου αφήσω τζαι ένα σχόλιο να ξεκινήσουμε έτσι την ιστιολογική μας γνωριμία. Είμουν αναστάτος γιατι έμαθα που τη διαμονή μου στο εξωτερικό το πόσο πίσω είματεν έμεις οι κυπραίοι. Το ότι είμασταν είμασταν αλλά οϊ τόσο πολλα σε θέματα οργάνωσης, ενέργειας, μέσων μαζικής μεταφοράς κ.λ.π τζαι επίσης έρκεται τζαι τούτο να προστεθεί στο καλάθι με τα προβλήματα. Ούλλοι μες τζινο το νησί που ταλαιπωρείται τόσα χρονια θωρούν τη πάντα τους τζαι μόνο. Οι παραπάνο χώνουντε πίσω που πολιτικό μας πρόβλημα πως εν η αιτία των πάντων. Ζητούμε τη βοήθεια των ξένων στο κυπριακό αλλα τη βοήθεια να μας οργανωσουν νακκο στα περιβαλλοντικα εν τη ζητουμε. Τωρά εν η Αλυκή, εν μας κόφτει γιατι κανενας εν κολυμπα τζαμε τζαι τα φλαμίγκος που μασ κάμνουν τη χάρη τζαι κατεβαίνουν εννεν ωραία πουλιά. Αμαν μπει κανένα απόβλητο στη θαλασσα του πρωταρά τοτε και μόνο τότε θα συγκινηθούμε. Τους οικολόγους με τους γυρέφκετε. Αγρον ηγόρασαν και είχαν και εφτα κατσέλλες. Αν τους έκοφτε η οικολογία και το περιβάλλον εν θα διαμαρτύρουνταν για τες ανεμογεννήτριες. Τέλος παντων εν μεάλο κεφάλαιο τουτα τα θέματα στη Κύπρο. Μόνο όταν ευαισθητοποιηθει ο κόσμος κάτι μπορεί να γίνει αλλα χλωμό το βλεπω. Γι αυτο τζαι γω είπα στο μπλοκ μου θα ασχολούμε μονο με σιύλλους.
Ατε είπα πολλά
Σε χαιρετω

Ανώνυμος είπε...

Α τζαι κάτι άλλο επειδή είμαι τζαι που τους πρώτους αποφοίτους της πολυτεχνικής του πανεπιστημίου μεν ψάχνεις λύτρση που τζαμέ. Ξέρω τι σου λαλώ

oniropolos είπε...

Off season tzai en tha asxolithi kanenas. exallou me to klefalaio oloi theloun na ta pigennoun kala ara EAN yparxoun koirwsis tha ine midamines se sxesi me to kako p exoun prokalesi.
akousa to thema p palia tzai ipan oti enas ypalilos tis eterias eproidopioise tous armodious oti tha ginotan touto omos kanenas den ekinitopoihthike mexri p egine to kako. meta epiase o idios ypalilos k to ekataggile. twra plewn en arga. akousa tzai egw proxtes p ta mme oti i ypothesi epire to dromo tis dikaiosinis k tha diafani kata poso yparxoun eythines. akouson akouson... tha diafani kata poso yparxoun eythines. diladi mpori tzai na men yparxoun????

Πραξής είπε...

Τα τοξικά στην Αλυτζήν έριψεν τα η εταιρία που κάμνει το αεροδρόμιον. Εδιατάξαν τον μηχανικό του εργοταξίου να τα ρίφκει τζιαμέ τζιαι έτσι έκαμνε. Μετά ο μηχανικός κάτι έπαθε με την εταιρία του τζιαι επήεν τζιε εκάρφωσεν την κουβέντα στον "Φ". Μόλις επήρε δημοσιότητα το θέμα η εταιρία απόλυσεν τον μηχανικό τζιαι τωρά εν στα διαστηρια. Λεβέντης ο Σιακόλακας.

Unknown είπε...

Κάμνετε μεγάλο λάθος!
Εν οι Οικολόγοι που εφκάλαν το θέμα στη φόρα!
Το Υπ. Γεωργίας το ήξερε για 1 μηνα και δεν έκαμνε τίποτα αμπα τζιαι πειράξουν το παρέα τον Σ.
Και τωρά το κάπνισμα πάλε εν οι οικολόγοι που επροτείναν απαγόρευση σε κλειστούς χώρους ...
Μεν επαναλμβάνεται χωρίς σκέψη την πολεμική εναντίων των οικολόγων.
Εν καθαροί ... αλλού να θωρείτε.
Πιένετε να δείτε τι γίνετε στη Λίμνη, έξω που την Πόλη Χρυσοχούς ... ετάραξεν ένα βουνό με κυάνυο και αλλα δηλητήρια και δεν του λέει κανένας τίποτα ... κάμνει ο Σ 2 γκόλφ!

Unknown είπε...

@qwazix
Ε ποια σχέση έχουν τούτα τα κείμενα με τους οικολόγους ;
ΚΑΜΙΑ

Ερυκίνη είπε...

όπα.
@κύων ποιμενικός (όνομα ρε!!!!).
φίλε καλη επιτυχία με το βλογ. το κάθε ένα έσιει το δικό του προσωπικό χαρακτήρα τζαι θεματολογία. το δικό σου εν σίουρα διαφορετικό!!

@ονειπόλος
ναι ασφαλώς και ενδέχεται να μην υπάρχουν ευθύνες, όπως τζαι τότε με το πόρισμα για τες αφλατοξίνες (τι τες λαλούν τελοσπάντων), το πόρισμαν ελάλεν τα ούλλα εκτός που το ποιος φταίει. τζαι τα τοξικά εν μόνα τους που επίαν τζαι μπιχτήκαν μες την αλυτζήν.

@Bossy
κοίτα προφανώς όλοι ξέρετε το θέμα καλύτερα από μένα. δεν κατηγορώ τους οικολόγους συγκεκριμένα, δεν παπαγαλίζω τες κόντρες άλλων, ούτε με κόφτουν. Το θέμαν εν ότι γενικότερα υπάρχει ένα σύστημα ολόκληρο που τα ξέρει τούτα τζαι κάμνει τα στραβά μμάθκια. στην ουσίαν εν ευθύνη του κράτους, απλά οι οικολόγοι εν τζείνοι που αναμένεται να εν οι πιο ευαισθητοποιημένοι.

Ανώνυμος είπε...

Ne re gmt.O kathe enas epidi me tin ikologia en ashetos , to proto prama pou ftei en tous ikologous.Mallon en gia na apalini tis dikes tou tipsis.
Eniksero pantos an to iksere to ipourgio prin 1 mina , pantos o ergolavos en epiase pou to sigekrimeno ipourgio potte egrisi gia apovoli ton toksikon stin aliki, ekame to kai gi ayto tora to thema en i stin dikeosini.
Erikini mou kratos en tha ihamen an ekoukkoulonetoun i an den eparapempetoun.Tora ? Apomeni na doume.Ipomoni kai oi ipervoles.
Y.G.To thema me tous ikologous eparatravisen nomizo...

qwazix είπε...

1. "Οι παραπάνο χώνουντε πίσω που πολιτικό μας πρόβλημα πως εν η αιτία των πάντων" +++
2. "μεν ψάχνεις λύτρση που τζαμέ. Ξέρω τι σου λαλώ" +++²
3. Οι οικωλόγοι μόνο καθαροί δεν είναι. Βρίσκονται πίσω από τους μεγαλύτερους εκβιασμούς κατά κατασκευαστικών εταιριών (ψάξε λίγο την ιστορία του κτήματος του ΘΩΝ) ψάξε βρες και ρώτα, ανθρώπους που προσπαθούν πραγματικά να βοηθήσουν το περιβάλλον τη γνώμη τους για τους υπόλοιπους "οικολόγους" και ειδικά αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια.
4. Όταν κλάνω (και με συγχωρείτε για την έκφραση) εκλύω διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως κάθε ενέργεια έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον. Δεν γίνεται να σταματήσουμε να υπάρχουμε. Πρέπει να βρούμε τις ενέργειες που κάνουν το λιγότερο κακό. Η αδράνεια (που προτείνουν οι περισσότεροι οικωλόγοι - όχι αυτό εδώ, όχι αυτό εκεί) διαιωνίζει μια κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην καταστροφή της γης. ΑΠΤΟ παράδειγμα: όλοι οι οικωλόγοι λένε όχι στην πυρηνική ενέργεια. Δεν λέω ότι είναι ο τέλειος τρόπος παραγωγής ενέργειας αλλά δεν μας είπε κανεις τι θα κάνουμε για να παράγουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε, σε 10 χρόνια που θα κλείσουν όλοι σχεδόν οι αντιδραστήρες της ευρώπης. Έχει υπολογίσει κανείς πόσες ανεμογεννήτριες χρειάζονται για να βγάλουν την ενέργεια αυτή; πόσα στρέμματα ηλιακοί συλλέκτες; το σηκώνουν οι κρατικές οικονομίες; ειναι καλύτερα να γυρίσουμε στο πετρέλαιο και το λιγνίτη;
5. Δεν έχω καθόλου τύψεις φίλε ανώνυμε, έχω ίσως από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές ευαισθησίες που έχεις γνωρίσει, γιατί πηγάζει από την αγάπη μου για την βέλτιστη διαχείριση ως ιδέα, ακόμα και αν δεν υπάρχει άμεσα ορατό όφελος από τον περιορισμό της σπατάλης, δεν είμαι καθόλου άσχετος με τα περιβαλλοντικά θέματα, έχω και ένα ρημάδι πτυχίο πάνω σ'αυτά, όμως δεν μπορώ να συνταχθώ με την κάστα αυτή των οπισθοδρομικών, αδρανών και ημιμαθών ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται οικολόγοι.

qwazix είπε...

1. "Οι παραπάνο χώνουντε πίσω που πολιτικό μας πρόβλημα πως εν η αιτία των πάντων" +++
2. "μεν ψάχνεις λύτρση που τζαμέ. Ξέρω τι σου λαλώ" +++²
3. Οι οικωλόγοι μόνο καθαροί δεν είναι. Βρίσκονται πίσω από τους μεγαλύτερους εκβιασμούς κατά κατασκευαστικών εταιριών (ψάξε λίγο την ιστορία του κτήματος του ΘΩΝ) ψάξε βρες και ρώτα, ανθρώπους που προσπαθούν πραγματικά να βοηθήσουν το περιβάλλον τη γνώμη τους για τους υπόλοιπους "οικολόγους" και ειδικά αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια.
4. Όταν κλάνω (και με συγχωρείτε για την έκφραση) εκλύω διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως κάθε ενέργεια έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον. Δεν γίνεται να σταματήσουμε να υπάρχουμε. Πρέπει να βρούμε τις ενέργειες που κάνουν το λιγότερο κακό. Η αδράνεια (που προτείνουν οι περισσότεροι οικωλόγοι - όχι αυτό εδώ, όχι αυτό εκεί) διαιωνίζει μια κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην καταστροφή της γης. ΑΠΤΟ παράδειγμα: όλοι οι οικωλόγοι λένε όχι στην πυρηνική ενέργεια. Δεν λέω ότι είναι ο τέλειος τρόπος παραγωγής ενέργειας αλλά δεν μας είπε κανεις τι θα κάνουμε για να παράγουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε, σε 10 χρόνια που θα κλείσουν όλοι σχεδόν οι αντιδραστήρες της ευρώπης. Έχει υπολογίσει κανείς πόσες ανεμογεννήτριες χρειάζονται για να βγάλουν την ενέργεια αυτή; πόσα στρέμματα ηλιακοί συλλέκτες; το σηκώνουν οι κρατικές οικονομίες; ειναι καλύτερα να γυρίσουμε στο πετρέλαιο και το λιγνίτη;
5. Δεν έχω καθόλου τύψεις φίλε ανώνυμε, έχω ίσως από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές ευαισθησίες που έχεις γνωρίσει, γιατί πηγάζει από την αγάπη μου για την βέλτιστη διαχείριση ως ιδέα, ακόμα και αν δεν υπάρχει άμεσα ορατό όφελος από τον περιορισμό της σπατάλης, δεν είμαι καθόλου άσχετος με τα περιβαλλοντικά θέματα, έχω και ένα ρημάδι πτυχίο πάνω σ'αυτά, όμως δεν μπορώ να συνταχθώ με την κάστα αυτή των οπισθοδρομικών, αδρανών και ημιμαθών ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται οικολόγοι.

Ανώνυμος είπε...

Na se rotiso kati kai apanta mou ilikrina.
Anakiklosi kamnis?An thelis pe mou kai tis meres pou anakiklonis.
2o
Otan anniis tin fountana tis vrisis sou eshis kathe fora tin ennia na spatalas oson to dinaton lliotero nero?
Oso gia tin energia epifilassome se allo post

qwazix είπε...

Φυσικά και κάνω ανακύκλωση. Και η ανακύκλωση δεν γίνεται με τις μέρες τις βδομάδας. Φυλάς ΟΛΑ τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια σου και τα πετάς στον μπλε κάδο. Τώρα αν θελω να γεμίσω το σπίτι κουτάκια κοκακολας και να τα πετάξω στον κάδο μια φορά μόνο την πρωτοχρονιά δικό μου θέμα. Στο τέλος καταλήγουν εκεί που πρέπει. Για το νερό, όταν ήμουν στην Κύπρο όντως πρόσεχα κάθε σταγόνα, τώρα το ότι υπάρχει παγκόσμια λειψυδρία θέλει συζήτηση. Πιστεύω δηλαδή πως με σωστή διαχείριση το νερό δεν θα μας λείψει ποτέ. Στο κάτω κάτω ανακυκλώνεται μόνο του.

Ανώνυμος είπε...

Orea. Profanos en tha zis kipro an krino pou tin apantisi pou edoses gia tin anakiklosi.
Oson afora tin energia ego en tassome iper tis apagorefsis tis pirinikis energias.Alla gia fantastou tora oulles oi hores na arhisoun na ehoun antidrastires ,horis kanena elegho gia to pos tha dihirizonte ta radienera apovlita alla kai gia to ti tha gini an anegerthoun antidrastires se sismogenis periohes(vlepe attalia stin tourkia alla kai ellada)
2o.Orea theloume megales ektasis gia egatastasi ton sistimaton paragogis ananeosimon pigon energias.Kai?Iparhi kati kallitero?
Kseris to oti i drastiriotita mas tounti stigmi kai ara i katanalosi poron en megaliteri pou tzini pou mpori n anteksi o planitis mas?Kai sto mellon profanos an pame me tous idous rithmous en tha mas ... mini planititis.Ara i diahirisi tis energias me ton tropo pou mpori na mas sintiri o planitis mas en i MONI makroprothsmi lisi alla kai diskoli.Ara file mou i oikologoi kala kamnoun kai fonazoun.Giati aman ta evroume mprosta mas meta ennan arga
(parepiptontos gia tis ektasis pou anaferis men ksehnas oti iparhi kai i erimos pou an egemizan tin erimo stin afriki me fotovoltaika tha mpo rouse na lithi to energiako tis evropis kai tis afrikis.To provlima ine i metafora tis energias stin evropi.Me touto thelo na po oti i epistimi ekselissete kai mpori na evri lisis se provlimata alita pros to paron.Otan tha ta evri omos elpizo i katastasi na men nen mi anastrepsimi)

Sorry gia ta g... ta greeklish.Enna prospathiso gia ellinika ama eho parapano hrono

qwazix είπε...

Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ. Οτι με τους ρυθμούς που πάμε δεν θα μείνει πλανήτης. Αρα κάθε κίνηση που επιβραδύνει τους ρυθμούς είναι καλή, ακόμα και αν δεν είναι η καλύτερη. Οι οικολόγοι τουλάχιστον εδώ στην ελλάδα φωνάζουν για όλα. Πρόσφατα αντιδρούσαν για ένα αοιλικό πάρκο στη φθιώτιδα. Σαν να λένε εμείς δεν θέλουμε στην πόρτα μας να έχουμε λίγη οπτική όχληση και λίγο θόρυβο, αλλά οι άλλοι στην πτολεμαϊδα να πάνε να πνιγούν και να αναπνέουν καμένο λιγνίτη. Αμα ψάξεις στο google "ανεμογεννήτριες αντιδράσεις" θα δεις δεκάδες δήθεν οικολογικές οργανώσεις που αντιδρούν σε κάθε τι πιο πολύ από προσωπικά κίνητρα.
Όσο για τα φωτοβολταικά στην έρημο λάβε υπ'όψιν σου τα εξής. Ενα τυπικό φωτοβολταϊκό 175w στοιχίζει περί τα 1500 δολάρια πες 1000€. Αν υποθέσουμε ότι στην έρημο έχει 10 ώρες φως κάθε μέρα παράγει 1750 w-h κάθε μέρα. Η Γαλλία μόνη της καταναλώνει 1369 GW-h κάθε μέρα. Δηλαδή χρειάζεται 790 000 000 τέτοια φωτοβολταϊκά για να καλύψει την κατανάλωσή της αυτό σημαίνει έκταση 1000 τετραγωνικών χιλιομέτρων (η Κύπρος όλη είναι 9000km²). Αν υποθέσουμε πως ένα φωτοβολταϊκό ζει περίπου 30 χρόνια από τα οποία τα 3-5 απαιτούνται για να παράξει την ενέργεια που χρειάστηκε για να κατασκευαστεί μένουμε με περίπου 27 ωφέλιμα χρόνια ζωής, δηλαδή ένα φωτοβολταικό παράγει 17.3 Μw. Χωρίς την τοποθέτηση και τις καλωδιώσεις στοιχίζει 0.06€ ανά κιλοβατώρα τη στιγμή που το κόστος της ενέργειας όπως φτάνει σε μια βιομηχανία στη Γαλλία (συμπεριλαμβάνοντας όλα τα κόστη μεταφοράς, προσωπικού, δικτύου, φόρους και το κέρδος της εταιρίας) κυμαίνεται μεταξύ 0.08€ και 0.09€ ανά κιλοβατώρα. Σε όλα αυτά δεν υπολογίσαμε το κόστος των μπαταριών (και τα απόβλητα που θα παράγουν) που χρειάζονται για να διασφαλίσουν αδιάλειπτη παροχή (π.χ. τη νύχτα).
Τίποτα από όλα αυτά δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατον να περάσουμε στις ανανεώσιμες πηγές, αλλά αυτό θέλει χρόνο χρήμα και συνείδηση, αρα μπορεί να μην είναι μάταιο να πολεμάμε γι' αυτό αλλά είναι άτοπο να πιστεύουμε πως θα γίνει αύριο. Γιαυτό λοιπόν για αύριο πρέπει να βρούμε το μή χείρον (βέλτιστον) για να μπορέσουμε να είμαστε ζωντανοί όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να δούμε απεριόριστη, ανανεώσιμη (και δωρεάν) ενέργεια.
Μια άλλη διαφωνία μου με τις οικολογικές οργανώσεις: Μας πρήζουν να μην αφήνουμε τις συσκευές στο standby. Ο υπολογιστής μου καίει 1.1W σε κατάσταση αναμονής. Αυτό αντιστοιχεί στο ένα χιλιοστό της ενέργειας που χρειάζεται μια τυπική διαφημιστική πινακίδα με προβολείς στον ίδιο χρόνο. Ας προσπαθήσουν να πάνε κόντρα σ' αυτήν την άκριτη σπατάλη που είναι και επικίνδυνη για τους οδηγούς και ας με αφήσουν εμένα να έχω τον υπολογιστή στο standby που θέλω να τον ανοίγω γρήγορα.
Τέλος επειδή έχω ζήσει και στην Κύπρο, στο δήμο Στροβόλου, ήταν το ίδιο για την ανακύκλωση, με τη μόνη διαφορά ότι το χαρτί δεν πήγαινε στον μπλε κάδο αλλά το άφηνες στην πόρτα του σπιτιού σου κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα.

Ανώνυμος είπε...

Agapite mou file mallon en tha pollodiafoniso alla prota mian aporia.
Otan anaferese stin paragogi ton fotovoltaikon profanos anaferese stin energia pou paragoun ara mallon opou egrapses mono w profanos prepi na ennois w-h.Pe mou an kamno lathos
2o.Men ksehnas oti an apofasisti kati tethkio i paragogi ton fotovoltaikon tha ine maziki kai ektos apo to oti oi times tha ine pio ftines tha polithoun (profanos ) kai se mi lianikis polisis times.
3o.Nai veveos to revma stin gallia en ftino (epiases idiki periptosi) dioti apla paragete apoklistika me piriniki energia.Kai pou tha "hosoun" ta energiaka tous apovlita?(tatatatataaaaa)
Tha dosoun lefta se kapia ftohi gitoniki hora tis evroapaikis enosis gia na ta fortothi(to gnosto oti oi megaloi kamnoun otoi theloun)
Kai telos profanos kostizoun oi ananeosimes gi ayto tosa hronia itan shedon agnosti leksi stous plistous(ektos veveos ton skandinavikon horon kai di tis danias)alla tora mallon en ehoumen alli epilogi.Ara prepi na plirosoume oloi to kostos gia tin fthora pou ekamamen epi dekaeties ston planiti dioti ... tha mas fai o planitis mas.

Ανώνυμος είπε...

A kai ena sorry gia tin blogodespina an tin ezalisamen alla pistevko en endiaferonta ta themata

qwazix είπε...

Μόνο εκεί που γράφω 17.3Mw εννοώ Mw-h. Εκεί που λέω 175w εννοώ ισχύ 175w που σημαίνει ότι σε μία ώρα θα έχει παράξει 175 w-h ενέργεια. Μακάρι να προχωρήσει κάποια τέτοια κίνηση. Απλά εγώ θέλω να δώσω το στίγμα πως πρέπει να σκεφτόμαστε για το περιβάλλον πιο ρεαλιστικά και να κάνουμε τα βήματα ένα ένα, και όχι να πετάμε ιδέες που φαίνονται καταπληκτικές αλλά έχουν άπειρο δρόμο να εφαρμοστούν ως αντιπρόταση σε κάτι που ίσως να είναι λίγο πιο επιβαρυντικό, αλλά είναι καλύτερο από το υπάρχον, και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα.

Ερυκίνη είπε...

καλημέρα. η μπλογκοδέσποινα (άρεσεν μου τούτον) καθόλου εν εζαλίστηκεν. feel free να πάρετε τη συζήτηση όσο θέλετε. εν καταλάβω θεόν βέβαια που τούτα που λαλείτε, γι' αυτό δε συμμετέχω, αλλά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. πραγματικά.
τούτον που αντιλαμβάνουμαι εν ότι υπάρχουν λύσεις, ούλλες έχουν τα αρνητικά τους, αλλά πρέπει να τες δούμεν να τες ζυγίσουμεν τζαι να αποφασίσουμεν, όχι σε κρατικό επίπεδο, αλλά και σε παγκόσμιο. Σε επίπεδο κράτους τώρα, η δουλειά τους τζαι η δουλειά μας εν να γίνεται ένας σχεδιασμός, ένα πλάνο δράσης όι δουλειές αλά κουτουρού τζαι να υπάρχει εφαρμογή των σωστών πρακτικών που ούλλους, εν παν ναν ο Σιακόλας εν πα ναν ο Παπας.

qwazix είπε...

Συγγνώμη για το spamming αλλά βρήκα ένα άρθρο που δίνει συνέχεια στην ομολογουμένως έντονη συζήτηση και δεν μπορώ να συγκρατηθώ και να μην το γράψω. Το σχολίασα στο ιστοοικονομολόγιο http://istooikonomologio.blogspot.com/2009/07/blog-post_25.html