Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Coup d' etat

Σήμερα εν 15 του Ιούλη, εσυνειδητοποίησα. Μεν με περιπαίζετε που εν το συνειδητοποίησα αμέσως. Τες σειρήνες έχασα τες σήμερα το πρωίν. εν τες επήρα χαπάριν. ή που εκούφανα παραπάνω ή που στο τέλος οικειοποιηθήκαμεν τόσον πολλά με τον ήχον που εν μας κάμνει εντύπωσην ποιον. μάλλον εκούφανα. γιατί εν έσιει κανέναν που να μεν συντρομάσσεται. Εν γι' αυτόν που τες έχουμεν αφού, για να μεν ξιάννουμεν το φόβον. ή μάλλον για να το βιώννουμεν τζι εμείς που εν τον εβιώσαμεν. ωραία παρακαταθήκη από γενιά σε γενιά. ο φόβος.

τέλοσπάντων, για το πραξικόπημαν θκυό πράματα έχω να πω:

1. Εν πολλά αστείον που ονομάζεται στα ξενόγλωσσα coup d' etat, εν τόσον χαριτωμένη λέξη που σε καμιάν περίπτωσην εν πάει ο νους σου στο τι μπορεί να σημαίνει. Αταίριαστος συνδυασμός. εννά μπορούσεν άνετα να εν ορολογία της κομμωτικής, του μακιγιάζ (όπως το φον ντε τεν ας πούμεν), αλλά όι, εν πραξικόπημαν.

2. Εν ξέρω αν αλλάξαν τα πράματα στα σχολεία που τόοοοτε που ήμουν εγώ μαθήτρια (ελπίζω να αλλάξαν), αλλά τον τζαιρόν μου, ίντα ντροπή, για το πραξικόπημαν τζαι την εισβολήν ελαλούσαν μας πολλά λλία πράματα, τίποτε βασικά, ως την τρίτη λυκείου. Οι φασαρίες του 63, ούλλα τα γεγονότα πριν το πραξικόπημα, τα γεγονότα του πραξικοπήματος, η 8ήμερη προεδρία του "χασάπη της Ομορφίτας" , τζαι τα της εισβολής, ήταν για μας τότε ύλη της Ιστορίας της Κύπρου της τρίτης λυκείου τζαι μάλιστα στο τέλος τέλος της χρονιάς, ύλη που δεν ήταν, τότε τουλάχιστον, στες προεισαγωγικές, τζαι άμαν εβιάζετουν ο καθηγητής να προλάβει την εξεταστέαν ύλην, μπορεί να τα έκαμνεν πουπάνω πουπάνω ή τζαι καθόλου. Τον τζαιρό μου βασικά εάν σου τα ελαλούσαν τούτα τα πράματα έσσω σου εμάθθαινες τα, εαν δεν σου τα ελαλούσαν έμενες στην άγνοια. Τζαι πολλά φοούμαι ότι εν είμαι μόνον εγώ που τα ξέρω στο περίπου τζαι πουπάνω, πουπάνω, αλλά εν τζι άλλοι. Εννά μου πεις εν λογικόν, εν πολλά νωρίς για να γινούν τούτα ούλλα ιστορία, που την έννοιαν ότι ακόμα έχουν επίδρασην τζαι εξέλιξην. Παρόλα αυτά εν δικαιολογείται. Τζαι το πραξικόπημαν έννεν κάτι στο by the way, εισαγωγή για την εισβολήν, αξίζει να το θθυμούμαστεν, να θθυμούμαστεν τζαι τες μαλακίες μας, όι μόνον τζείνα που μας συμφέρουν.

Τζαι εν δικές μας μαλακίες, ούτε των αμερικάνων, ούτε των καλαμαράων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι έσιεις δίκαιο. Η αλήθεια είναι ότι στο σκολείο εν τζαι είπαν μας τίποτε περί των τότε συνθηκών.Αλόπως επειδή δεν είχαν εμπιστοσύνη στον καθηγητή που θα εδίδασκε το μάθημα το τί πολιτικές πεποιθήσεις είσιεν.
Εγώ εμεγάλωσα σε ένα σπίτι που η σιγή ιχθύος περί του θέματος τούτου ήταν προτιμότετη κύριως διότι έφερνε τζαι αναμνήσεις ανεπιθύμητες κυρίως στον τζύρη μου ο οποίος έχασεν τον αρφόν του στην μετέπειτα εισβολή. Βασικά εν αγνοούμενος αλλά μόνο η μακαρήτισσα η στετέ μου επαίθανε με τον καϋμο ότι εννα ξαναρτει πίσω. Οι υπόλοιποι εδεχτήκαμεν το γεγονός ότι εν θα ξανάρτει.
Εν πάσει περιπτώση μέτα σιγα σιγά άμα τζαι μεγάλωσα εμίλουν με το τζύρη μου εδκιάβαζα τζαι κατακαιρούς κανενα αντικειμενικό αρθρό αν εμφανίζετουν, επαρακολούθουν τα ντοκυμαντερ του Κώστα Γεννάρη που το ΡΙΚ. Αλλά λαλείς τζαι σύ μόνο οταν θα γίνει πραγματικά ιστορικό το γεγονός τζαι ανακατωθούν ξένοι ερευνητές τζαι γυρίσουν κανένα ντοκυμαντερ θα μάθουμε τι έγινε πραγματικά. Προς το παρόν δυστυχώς οι πραπάνο μες στη Κύπρο βλέπουν το ότι φταίει ο ένας τζια ο άλλος αντί να πουμε ότι εκάμαμεν τα ούλλοι που γυρώ σκατά.
Ατε επία κοντρα στη αρχική μου ιδέα να μεν γράφω πολιτικα αλλά επειδή έθεσες το ωραία με το σκολείο είπα να σου γράψω.
Την πρωτη φορά που άκουσα τες σειρήνες είμουν μίτσης πολλά τζαι που το φόον που ετράβησα εκατούρησα πάνω μου.

Ατε μπάϊ

Aslan είπε...

Τζαι εν δικές μας μαλακίες, ούτε των αμερικάνων, ούτε των καλαμαράων.

Kοιτα αν το εγραφες ετσι :

Τζαι εν κυριως δικές μας μαλακίες, και μετα των αμερικάνων και της χουντας των καλαμαράων.

θα συμφωνουσα απολυτα.
Αλλα γενικοτερα εχεις δικαιο σ'αυτα που γραφεις

Ερυκίνη είπε...

@κύων ποιμενικός
νομίζω ο λόγος που αποφεύγεται να διδάσκεται στα σχολεία έννεν επειδή εν έχουν εμπιστοσύνην στους κααθηγητές, αλλά γιατί προτιμούν να ξέρουμεν κάποια πράματα πολλά καλά τζαι κάποια άλλα λαλούν στο περίπου. μεν ξεχνάς ότι οι εμπλεκόμενοι τζείνης της εποχής εν ακόμα ζωντανοί. Εν λείπει η ιστορική έρευνα νομίζω, τζαι που ξένους, απλά ακόμα τα πράματα πονούν πολλά. άσχετον: ντοκυμαντέρ συγκλονιστικό για την εισβολήν επαρακολούθησα όταν επία σε δικοινοτικό πρόγραμμα στην Αμερική. Εκάμαν το ένας Τ/Κ τζαι ένας Ε/Κ, αλλά έπρεπεν να πάω στην άλλην άκραν της γης να το έβρω. Κάτι τέθκοια έπρεπεν να μας τα δέιχνουν στο σχολείο. Αλλά φυσικά άμαν είσαι μιτσής εν πιο εύκολον να σκέφτεσαι τα πράματα με όρους καλός-κακός, άσπρο-μαύρο, η αλήθκεια βέβαια εν πιο πολύπλοκη.
Είδες τζι εγώ μιλώ πολιτικά πάλε, τζαι πίστεψε με είμαι τόσον άσχετη που προτιμώ να μεν το κάμνω.

@ασλάνι
όπως το λαλείς, δέχομαι τη διόρθωση!!! Ότι είσιεν μιαν Χούνταν πίσω που την ΕΟΚΑ Β τζαι μιαν CIA πίσω που την Χούνταν, έννεν πράμαν ασήμαντον, μάλλον καθοριστικόν.