Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Για την ALERT

τζι αφού ετελειώσαν τα μικρά μεγάλα προσωπικά θέματα, μπαίνουν στην άκρη, γιατί θέλω να μιλήσω λλίον για την ALERT, τζι εγώ. Γιατί νιώθω βασικά πως αν δεν μιλούμεν τζι εμείς για την ALERT, ξίαστην την κουβένταν.

Στη συνάντηση της προηγούμενης εφτομάδας στη Φανερωμένην ήμουν τζι εγώ. Εγώ ανακατωμένη πολλά στην οργάνωσην τούτην εν είμαι, τα πλάσματα που εν μέσα εν τα ξέρω, αλλά θέλω όσον μπορώ να βοηθώ.Να πω την αλήθκειαν μου επαραξενεύτηκα με τη συζήτηση που έγινεν. Το τελευταίον πράμαν που επερίμενα ήταν μιαν συζήτησην τύπου "Τι εκάμαμεν λάθος". Τέλοσπάντων, πιστεύκω ότι η Alert κανέναν λάθος εν κάμνει, τζι αν το θέμαν των 10 αστυνομικών επόκατσεν έννεν η Alert που φταίει, αλλά μάλλον η διαδικασία. Που πιστεύκω επίτηδες γίνεται όπως γίνεται. Που αναβολήν σε αναβολήν για να ξιάσει ο κόσμος.

έφτασα σε τζείνον το σημείον που λαλώ ότι εν καλλύττεροι οι αστυνομικοί που δέρνουν παρά οι δικαστές τζι οι νομικοί που εκάμαν μιαν τέθκοιαν υπόθεσην έναν θέμαν στην αντζέντα, ανάμεσα στα πολλά, στυγνά, ψυχρά. Αν μη τι άλλον το ξύλον επροκάλεσεν έναν συναίσθημαν, μια συναισθηματική αντίδραση, η γραφειοκρατία εν προκαλεί τίποτε. πάει αργά αργά τζαι το σύστημαν εξοικειώνεται, εν εντιδρά.

Όσον το σκέφτουμαι, τόσον παραπάνω σιουρεύκουμαι. Το βασικότερο πρόβλημα στην υπόθεσην δεν είναι η χρήση βίας από την αστυνομία, αλλά η αντιμετώπιση της που το κράτος το ίδιον. Βλέπεις για έναν άνθρωπο με εξουσία, έννεν δύσκολον να περάσει στην κατάχρηση, οι γραμμές εν λεπτές, τζαι τούτοι οι δέκα έννεν τέρατα. Μπορεί να συμβεί κάτι τέθκοιο τέλοσπάντων. Το θέμαν εν η πολιτεία τι κάμνει; μια πολιτεία που ενδιαφέρεται τάχα για τον πολίτη. Μήπως δεν θα εντρέπετουν ένας Αρχηγός Αστυνομίας να γίνουνται τέθκοια πράματα στο σώμα που διευθύνει; μήπως δε θα εντρέπετουν ένας πρόεδρος της δημοκρατίας να συμβαίνουν κάτι τέθκοια στη χώρα του τζαι να φκαίνει να διακηρύττει το ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο; Προφανώς το επίπεδον ντροπής διαφέρει που άνθρωπο σε άνθρωπο. Τζαι στες θέσεις εξουσίας βρίσκεις κατά βάσην ανθρώπους ποθκιάντραπους. Απορώ αν μπορούμεν να μηνύσουμεν το κράτος για αδιαφορία. Αν εμπορούσαμεν θα το έκαμνα.

Όπως τζαι να έσιει, η Alert τίποτε εν κάμνει λάθος, αντιθέτως προσπαθά, όσον μπορεί. Τζαι ξέρετε κάτι; Έν έχουν σπόνσορες την Τράπεζαν Κύπρου τζαι το Σούπερ FM να γεμώσουν τη Κύπρον στιλιζαρισμένες αφίσες σε ούλλους τους τοίχους, σε ούλλα τα φώτα σαν την Άννα Βίσση. Πρέπει τζαι εμείς να είμαστεν λλίον όξυπνοι. Ας μεν καρτερούμεν να μας φέρουν το φαίν ομπρός μας τζαι να μας το μασήσουν τζιόλις.

Εν γελοίον να πρέπει να πιάσουμεν έναν-έναν τους φοιτητές του Πανεπιστημίου να τους πούμεν για την Alert τζαι να τους πείσουμεν τζιόλας να δώκουν παρόν, να τους πούμεν γιατί εννά έπρεπεν να τους κόφτει. Εν τραγικόν. Όι επειδή βαρκούμαστεν να το κάμουμεν, αλλά γιατί, μες το νου μου τουλάχιστον, ένας νέος άνθρωπος μπορεί να τα σκεφτεί τζαι που μόνος του τούτα. Κανονικά εν θα έπρεπεν να χρειάζεται τόσον κούντημαν.

Τζαι ξέρεις ποιον εν το πιο τραγικόν; πως ούτε με το κούντημαν εν συγκινείται κανένας. Που ούλλους τους φοιτητές που εμίλησα για την Alert, τζείνος που έδειξεν πιο πολλύν ενδιαφέρον τζαι ο πιο πρόθυμος να συμμετάσχει σε διαδηλώσεις ή οτιδήποτε ήταν ένας ξένος ερασμικός φοιτητής. Συγχαρητήρια ακόμα μια φορά στους φοιτητές μας. Κερδίζουν όλους τους πόντους της πιλόττας, αλλά κανέναν στην καρδιά μου.

Τέλοσπάντων, το πρόβλημαν έννεν της Alert, αλλά του λαού, τζαι του συστήματος, που όπως αναμένετο, κάμνει ότι περνά που το σιέριν του να κουκουλώσει την υπόθεσην, να τη βάλει κάτω κάτω στη στοίβα, να ξεχαστεί, τζαι τζιαμέ που ο κόσμος, ακόμα τζαι τζείνοι οι 50 που ενδιαφέρουνται, βαρεθεί, να περάσουν μιαν ωραιότατην αθώωσην, έναν ωραιότατον πιαίννετε σπίτι σας τζαι λυπούμαστεν που σας ταλαιπωρήσαμε κύριοι αστυνομικοί.

Τζαι τούτον πιστεύκω πρέπει η Alert, ούλλοι μας να δούμε, πως αντιδρούμεν στο κουκούλωμαν, όι τόσον στο ξύλον. Τι εννά κάμουμεν τζαι πως σταματούμεν τούτην τη διαδικασίαν; Εγώ ως μπλοκκερ μπορώ να συνεχίσω να γράφω πόστ για τους δέκα αστυνομικούς δέκα χρόνια ακόμα τζαι να τα θκιαβάζουν τζαι να θυμούνται οι δέκα (το πολύν) αναγνώστες μου. Τι πετυχαίνουμεν; Πετυχαίνουμε κάτι;

13 σχόλια:

Moonlight είπε...

j niwthw egw oti eimai h PLEON asiniditi...
eixa to aporia, j esizitousame to tes proalles giati en pan na piasoun tous foitites ena ena opws laleis...
pou ti mia en touto pou laleis, pou tin alli omws, as ginei kati na paei jinos o enas pou tous 100, estw. En mia arxi.

osr είπε...

η alert δεν ανήκει σε κανένα αλλά σε όποιον ενδιαφέρεται ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι αλλά δεν είναι

και μπήκαν μέσα οι γνωστοί πλέον χομπιστές 5-6 και διαλύθηκε το μαγαζί γιατί θεωρώ ότι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά και πρακτικά να αλλάξουν κάτι

εγώ αυτό που είδα, ήταν η απόλυτη βουβαμάρα από ανθρώπους σαν και σένα που δεν μίλησαν και δεν είπαν απολύτως τίποτα

αλλά περιμένουν κάποιους άλλους ως τάχα ηγέτες να κάνουν αυτά που οι ίδιοι δεν κάνουν γιατί προφανώς βαρκούνται ή είναι βολεμένοι


ο καθένας έχει αυτό που του αξίζει

και εμείς έχουμε το α-κινημα που μας αξίζει

όταν καταλάβουμε ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται μόνο όταν ξέρουμε τι θέλουμε και μόνο όταν τα διεκδικούμε

τότε ίσως γίνει κάτι

προς το παρόν βουβαμάρα

Ερυκίνη είπε...

καλημέρα.
απλά να πω ότι στες συναντήσεις της ALERT πολλά λλία άτομα είσιεν που ναν φοιτητές, στο πανεπιστήμιον που εσπούδαζα τουλάχιστον. Τζαι ως έναν που τζείνα τα λλία πλάσματα, επροσπάθησα να ενημερώσω κόσμον τζαι παλαιότερα που εγίνουνταν οι διαδηλώσεις. Επία τζαι σε τζείνους των παρατάξεων τζαι με μιαν άλλην κοπέλλαν εκάμαμεν που μόνες μας ανακοινώσεις τύπου ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ τζαι εδιούσαμεν τες στο Πανεπιστήμιον. Χωρίς να μας πει κανένας, που μόνες μας. Ξέρεις τι αντιμετωπισαμε Moonlight? Αδιαφορία. Πλήρη. Μακάρι να είσιεν έναν που να ενδιαφέρτηκεν. Το μόνον που εκαταφέραμεν ήταν να φέρουμεν τζείνους των παρατάξεων στο φιλότιμον να εμφανιστούν έστω τζαι τυπικά στες εκδηλώσεις. Τζαι πραγματικά πιστεύκω ότι έννεν τούτη η δουλειά της Alert να πιάννει τους φοιτητές έναν-έναν. έννεν μωρά. Τουλάχιστον εγώ ως Ερυκίνη, για ιδεολόγικους κυρίως λόγους, εν πάω να κάμω έτσι πράμαν. Να αφισοκολλήσω ευχαρίστως, να στήσω τραπεζάκιν ευχαρίστως, αλλά όι τούτον. Εάν υπάρχει κάποιος άλλος ας πάει να το κάμει. Υπάρχει; Ας προθυμοποιηθεί, ας πει εγώ. Ας πάρει την πρωτοβουλίαν.

@osr
κοίτα. Σε ούλλα τα οργανωμένα σύνολα, σε ούλλες τες ομάδες βασικά, έσιει ηγέτες, τούτον που λαλείς να μεν έσιει κάποιον να ηγείται εν αδύνατον, που καθαρά ψυχολογικής πλευράς. δέκα ανθρώπους να σύρεις σε έναν ερημονήσιν, κάποιος θα κάμνει leadership. Τζαι εν ουτοπικόν να περιμένεις ότι εννά έσιεις 50 άτομα να δουλεύκουν με τον ίδιον ζήλον τζαι τον ίδιο βαθμό εμπλοκής. Πάντα έσιει 5-6 πλάσματα που τρέχουν τα πράματα παραπάνω τζαι που τζιαμέ τζαι πέρα όσοι μπορούν να παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις/διαδηλώσεις κλπ. εν προσπαθώ να δικαιολογήσω τη βουβαμάρα μου, απλά λαλώ ότι εν μια διαδικασία που παρατηρείται παντού. Ναι, έσιει κάποιους που απλά καρτερούν να τους πεις αύριον, η ώρα 11, στην Πλατείαν για να έρτουν. Τούτον έννεν απαραιτήτως κακόν. Μακάρι να υπάρχουν.
Απλά για να υπάρχουν πρέπει να ξέρουν. Τζαι το να πάεις να ενημερώσεις έναν φοιτητήν ας πούμεν σήμερα, τωρά, έτσι στο αόριστον "Ξέρεις έγινεν το τάδε τζαι το τάδε" εν επέτυχες τζαι πολλά πράματα, όι τόσα όσα θα επετύχαινες αν πεις "στες τάδε του μήνα φκαίνει απόφαση, να σαι στον τάδε τόπο να διαμαρτυρηθούμεν". άμαν όμως τα δικαστήρια παίζουν κρυφτούλιν, εν ξέρεις πότε εννά κάμεις διαδήλωσην τζαι άρα εν μπορείς να κάμεις τζαι μιαν συγκεκριμένην, δυνατήν τζι οργανωμένην εκστρατείαν ενημέρωσης. ας μεν βάλλουμεν τους ανθρώπους που εν πιο ανακατωμένοι στην Alert στον τοίχο. Τουλάχιστον εγώ εν το κάμνω, γιατί εν τζείνοι οι 4 που είπαν "εγώ εννά αναλάβω" τζι εγώ εν το είπα. Εσύ osr προφανώς θα έβλεπες αλλιώς τη λειτουργία της ALERT γιατί δεν τους προσεγγίζεις; εφανήκαν μου άνθρωποι ανοιχτοί σε ιδέες. εάν δεν το έκανες ήδη δηλαδή.

osr είπε...

αγαπητή ερυκίνη επειδή θεώρω ότι πραγματικά είσαι καλόπιστος άνθρωπος θα σου πω το εξής

από την αρχή της αλερτ ήμου όχι απλά μέσα στην αλερτ αλλά βουττημένος κυριολεκτικά μέσα σε αυτό που δημιουργήθηκε από το πρωτοφανές κοινωνικό ξέσπασμα

Συνέντευξη Κίνησης Πολιτών “Alert” στο blog – VIDEO
http://osr55.wordpress.com/2009/04/12/

Η Alert είμαστε όλοι μας! ΕΛΑΤΕ στις συνελεύσεις στις πορείες στις εκδηλώσεις ΕΛΑΤΕ! Tα λόγια στα blogs δεν φτάνουν
http://osr55.wordpress.com/2009/04/18/



Μικρό ιστορικό από τη γέννηση της Alert και των κινήσεων πολιτών παγκύπρια
http://osr55.wordpress.com/2009/04/14/



Παιχνίδι: Κανε τον δικηγόρο! Κατηγορητήριο και Καταθέσεις μπαγουδο. Εσύ τι θα έκανες; Κέρδισε: δωρεάν ξυλοδαρμό και το μεγάλο μας δώρο!! Αθώωση από έναν εντιμότατο
http://osr55.wordpress.com/2009/04/08/



Σάββατο 11/4/09 ώρα 4 Μώλος Λεμεσού Πολιτιστική Αντί-Δραση στο “Νόμο-ιστό αράχνης” ΞΥΠΝΗΣΤΕ
http://osr55.wordpress.com/2009/04/07/


Κι άλλα πρακτικά τε και νομικά ερωτήματα προς “ευπαίδευτους” νομικούς και μη
http://osr55.wordpress.com/2009/04/03/



Ένα απλό ερώτημα προς ευπαίδευτους συνήγορους και μη
http://osr55.wordpress.com/2009/04/02/


Ένα αίτημα και μια πρόταση πρακτική για να αλλάξει η “δικαιοσύνη”
http://osr55.wordpress.com/2009/03/28/



Οι άνθρωποι της “δικαιοσύνης” τις πλείστες φορές είναι απλά ανεπαρκείς – έχουμε πιάσει πάτο
http://osr55.wordpress.com/2009/03/27/

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ- Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ
http://osr55.wordpress.com/2009/03/24/


ΙΔΟΥ H AΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟΥ
http://osr55.wordpress.com/2009/03/23/



ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ!!!! ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΣΟΥΝ!!! “μαρτυρία”
http://osr55.wordpress.com/2009/03/21/



“δικαιοσύνη”…………………
http://osr55.wordpress.com/2009/03/19/




κάποια στιγμή όταν το πράγμα δεν προχωρούσε, δηλαδή δεν γράφονταν πράγματα στο blog δεν έβγαιναν ανακοινώσεις ενώ συνέβαιναν τα απίστευτα στην Κύπρο ειδικά με τους διεφθαρμένους αστυνομικούς
στην υπόθεση κίτα 4 υψηλόβαθμοι ο ένας ο διευθυντής των φυλακών εκ των οποίων κατηγορούνται για συνεργασία μαζί του

ο άλλος ο 35χρονος μπάτσος ο τοκογλύφος που δολοφονήθηκε και πάνω του βρέθηκαν εκατομύρια ευρώ νεκατωμένος στο οργανωμένο έγκλημα

και πάρα πολλα άλλα που ξεμπρόστιαζαν εντελώς όχι απλώς τον ρόλο της αστυνομίας αλλά την παντελή σαπίλα των "θεσμών" του κέρδους

τις καθημερινές σκούπες των μπάτσων στους αλλοδαπούς το ξύλο που τρώνε αυτοί οι άνθρωποι κλπ κλπ

σκέψου ότι εσύ έκανες ένα ερώτημα στο blog της αλερτ τζαι εν εβρέθηκεν ένα πλάσμα που τζείνους που το διαχειρίζονται να σου απαντήσει

απλά όταν σου απάντησα εγώ τότε μόνο και μονο λόγω αυτου του γεγονότος μετά από βδομάδες σου έγραψαν κάτι σαν δικαιολογία

λεω στα 5-6 αυτά άτομα που απλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα ότι κάτι τουλάχιστον πρέπει να γραφτεί
και μπήκα συνδιαχειριστής στο blog
και έγραψα αυτό το κείμενο το οποίο λογοκρίθηκε από αυτά τα άτομα:

osr είπε...

Η Κίνηση Πολιτών Alert ανήκει σε όλους μας

Με κοινωνικά αίτια που προϋπήρχαν εδώ και χρόνια κάνοντας την κοινωνία να σιγοβράζει και με αφορμή την αθωωτική απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση των 10 βασανιστών αστυνομικών, το κοινωνικό ξέσπασμα που υπήρξε από πολίτες που νοιώθουν ότι πρέπει να είναι σε εγρήγορση είχε ως αποτέλεσμα την γέννηση της Κίνησης Πολιτών Alert.
Η κοινωνία μέσω της Κίνησης Πολιτών Alert βρήκε φωνή, αντέδρασε και κινητοποιήθηκε δυναμικά θέτοντας επιτακτικά ως αιτήματα της την καταδίκη όχι μόνο των 10 βασανιστών αστυνομικών αλλά και κάθε αστυνομικού που καταχράται την εξουσία του.
Η Alert έθεσε επίσης ως επιτακτική ανάγκη την διερεύνηση για την κατανόηση των λόγων και αιτιών που οι συγκεκριμένοι δικαστές κατέληξαν σε μια τόσο εξόφθαλμα άδικη απόφαση καθώς επίσης και τους λόγους και τα κοινωνικά ή άλλα αίτια που ωθούν την δικαστική εξουσία να προσφέρει κάλυψη στην αστυνομική αυθαιρεσία
Ως εκ των άνω, στα συμπεράσματα της Γενικής Συνέλευσης της Κίνησης Πολιτών Alert που έγινε στις 4 Απριλίου 2009 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Λευκωσία, αποφασίστηκε ξεκάθαρα ότι πρωταρχικός στόχος της Κίνησης πρέπει να είναι η κοινωνική αντίσταση στην αστυνομική τρομοκρατία και στο δικαστικό της ξέπλυμα.
Βασικός επίσης στόχος της Alert είναι η προσπάθεια ενημέρωσης όλων των κατοίκων της Κύπρου για τα βασικά κοινωνικά, ατομικά και πολιτικά τους δικαιώματα καθώς επίσης και τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του Κράτους και των μηχανισμών του απέναντι τους.
Οι αναφορές που ήρθαν από πολλούς συμπολίτες μας αμέσως μετά την αθώωση των 10 βασανιστών αστυνομικών για παρόμοια περιστατικά αστυνομικής βίας και συγκάλυψης τους από τα δικαστήρια δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος και της ανάγκης για ακόμα πιο οργανωμένη κοινωνική αντίδραση.
Η Κίνηση Πολιτών Alert αγκαλιάστηκε θερμά από την κοινωνία και βρήκε πολύ μεγάλη και έντονη συμπαράσταση από ανθρώπους όλων των φασμάτων του κοινωνικού συνόλου, ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των ιδιοτήτων.
Η κοινωνία μέσω της Alert ξέσπασε και αντέδρασε δυναμικά, βγαίνοντας στους δρόμους δίνοντας το μήνυμα σε όλους ότι δεν θα ανεχτεί την κοροϊδία από κανένα.
Αυτό το μήνυμα λήφθηκε πολύ δυνατά, αφού οι 10 βασανιστές αστυνομικοί παραμένουν ακόμη σε διαθεσιμότητα!

osr είπε...

Αυτή η πρώτη επιτυχία πρέπει επίσης να δώσει σε όλους μας το μήνυμα ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται με διεκδικήσεις!
Οι στόχοι των Κίνησης Πολιτών Alert που είναι ευρύτεροι στόχοι της κοινωνίας ήταν αυτό που ένωσε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν άμεσα και πρόθυμα στα καλέσματα για διαδηλώσεις, πορείες, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.
Η Κίνηση Πολιτών Alert θέλει και πρέπει να αποτελέσει τον φορέα της κοινωνικής αντίδρασης λειτουργώντας με διαφάνεια μέσα από γενικές συνελεύσεις για λήψη αποφάσεων και αποκεντρωτικά με συντονιστικές ομάδες και κινήσεις πολιτών σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.
Η Κίνηση Πολιτών Alert είναι κάτι που τώρα δημιουργείται μέσα από την ίδια την κοινωνία μακριά από ταμπέλες, στεγανά και κυρίως μακριά από παράγοντες, παραγοντίσκους και μεσσίες.
Η Alert αποτελείται από απλούς ανθρώπους που νοιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν ό,τι μπορούν για να επέλθουν αλλαγές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων της Κύπρου.
Η Alert είναι ο κάθε ενεργός πολίτης και είναι τόσο ζωντανή όσο οι άνθρωποι που θέλουν να την αποτελούν!
Για να μπορέσει όμως να παραμείνει ζωντανή η Alert πρέπει να υπάρξει η συμμετοχή όλων μας αγαπητοί φίλοι, γιατί ακριβώς αυτή η Κίνηση Πολιτών ανήκει στην κοινωνία που την γέννησε, ανήκει σε όλους μας.
Όλοι οι ενεργοί πολίτες που νοιώθουν ότι είναι σε εγρήγορση απέναντι στην αυθαιρεσία και στην κατάχρηση εξουσίας είναι Alert και όλοι πρέπει να συμμετάσχουμε στον διάλογο, στην κατάθεση απόψεων, στην λήψη αποφάσεων για τις περαιτέρω δράσεις και αντι-δράσεις.
Η απόφαση για το που θα οδηγηθεί αυτή η Κίνηση ανήκει σε όλους μας, τους πολίτες που την γέννησαν.
Αν εμείς οι πολίτες μείνουμε ακίνητοι έτσι και η κίνηση θα μείνει α-κίνητη!





έκτοτε απέχω γιατί κατάλαβα πολλά πράγματα για τις προθέσεις

αυτά και σόρυ για το πολύ μακροστενο μήνυμα

Ανώνυμος είπε...

xerete Erikini.

ida ton titlo tou post kathws ekamna volta sto "Kypriaka blogs" je ipa na ertw ena giro na to diavasw. En na prepi na grapsw anwnima gia logous pou tha katalavis pio katw.

Ediavasa to post sou, je distixws prepi na simfwnisw mazi sou se polla simia, je distixws tha prepi na simfwnisw mazi sou sto oti oi fitites en ediksan tin stasi pou tha eperimene kapios na diksoun neoi athrwpoi pou en to mellon toutou tou planiti.

kamnw diafora pramata sti zwi mou, ena pou ta pramata pou kamnw en oti edidaska se 2 sxoles, mia anwtati sxoli je mia idiotiki sxoli,oi mathites mou en ilikias 18-27 je peripou 100. Opote ixen mian ekdilwsi epliroforusa je tous 100. Pou tous 100 erkountan oi 3. Xwris ipervoli touto pou sou lew, giati kserw polla kala tous mathites mou, je exw kali sxesi me olous anekseretws politikwn xrwmatismwn tous i mi politikwn xrwmatismwn tous.

i pliroforisi pou tous ekamna gia tis ekdilwsis, itan pliroforisi, den itan oute prosilitismos oute tpt paromio, touto en kati pou to ekseran je oi 100 epidi kseroun me oti sevome tous, je aman sevese ton allo en prepi na kamnis prosilitismous. Pou jame je pera omws en polla asximo na men antidroun oi neoi pou ine to mellon, otan vlepoun ton astinomiko na xtipa sto kouggri ena athrwpw pou fori xiropedes.

en prepi na perimenoume na simvi sto filo mas, stin aderfi mas, sto sinadelfo mas, sto spiti mas, gia na antidrasoume san kinwnia.
Tha itan kala na eniaze olo ton kosmo touti i katastasi, opws ke polles alles pou simvennoun stin xwra mas.

Ερυκίνη είπε...

καλημέρα σας,

@osr
το φαντάστηκα ότι θα είχες κάποια σχέση ήδη με την Alert να πω την αλήθεια μου. Σε καμία περίπτωση εν μπορώ να ξέρω τι έγινεν ή τι γίνεται μεταξύ σας ή μεταξύ των παιθκιών που αναλάβαν την οργάνωσην τούτου του πράματος. Λυπούμαι που μέσα σε μια μικρή ομάδα 10-15 ατόμων πόσοι είναι αυτοί που εκοντέψαν τζι ανακατωθήκαν υπάρχει τέθκοια διχογνωμία. εννά μου πεις εν φυσικό, διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές ίσως προσεγγίσεις του θέματος, τζαι διαφορετικές ιδεολογίες. Εν λογικόν, αλλά ξέρεις εν νομίζω ότι εν ώρα για τέθκοια, όι όσον εκκρεμεί μια υπόθεση, τζείνη που τα εξεκίνησεν τούτα ούλλα τζαι τζείνη που πάει να χαθεί. Η "κοινωνία των πολιτών", όπως ελάλεν τζι η κολλητή μου προχτές στην Κύπρον εν μια σταλιά, μια χούφτα πλάσματα τζαι εν μπορούν να τα έβρουν. Κρίμας. Εγώ προσωπικά εν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να τα έβρουν τα πλάσματα της ΑLERT, μάλλον να τα αφήκουν στην άκρην προς το παρόν να δούμεν τι εννά κάμουμεν με τούτα που έχουμεν ομπρός μας τζι ύστερα θωρούμεν πως εξελίσσεται η ALERT. Τζαι εν ΄δαμέ που χρειάζεται ένας ή μια ομάδα που εννά ηγηθεί, στο να προσδιορίσει τες προτεραιότητες. Αλλά τζαι πάλε τούτη εν η άποψη ενός πλασμάτου που πάει στες συναντήσεις, ενδιαφέρεται, αλλά εν αναλαμβάνει, γι' αυτό εγώ προσωπικά, ως Ερυκίνη, εν μπορώ να πάω να επικρίνω κανένας για τη δουλειάν του. Εν με κόφτει αν εν χομπίστας, αδιάφορος ή ότι να ναι. Αν μου επίεννεν ας αναλάμβανα εγώ. Εσύ μπορείς να πεις ότι θέλεις δεδομένου του ότι προφανώς ενεπλάκεις περισσότερο από τους πλείστους. Αυτά.

@ανώνυμος.
ευχαριστώ για το πόστ σου τζαι πραγματικά καταλάβω τούτον που λαλείς. Για μέναν εν σοβαρόν κοινωνικον πρόβλημαν τούτον. Η αδιαφορία. Νοιαζούμαστεν για κάτι μόνον εάν επηρεάζει εμάς άμεσα. Σιέρουμαι που υπάρχουν άτομα σαν εσέναν που προσπαθούν να κουντίσουν. Όπως είπεν τζι Moonlight τζαι ένας να ενεργοποιηθεί εν κάτι σημαντικόν. Τζαι συμφωνώ. Όπως τζαι με το "να γίνεις εσύ η αλλαγή" συμφωνώ. Νιώθω πως με το να ενεργοποιούμαι εγώ, μια τυπική κυπραία φοιτήτρια (ούτε μέλος παράταξης, ούτε μέλος των αναρχικών/αντιεξουσιαστών, ούτε της κουλτουροκοινωνίας), κάμνω μια διαφορά.
Εν πολλά κρίμαν που οι νέοι άνθρωποι αδιαφορούν έτσι. Που πάμεν στην καφετέρια του Πανεπιστημίου Κύπρου, να κάμουμεν ενημέρωσην για την ALERT τζαι οι μισοί φοιτητές εν ξέρουν καν την υπόθεσην. Γιατί εν επαρακολουθήσαν ειδήσεις τον τελευταίον χρόνον, εν ξέρω. Που οι 5 φοιτητές που νοιάζουνται για τα κοινά, εγινήκαν τα αρνούθκια των κομμάτων. Που επέρασεν η ιδέα ότι εαν δεν είσαι σε παράταξην εν σε ενδιαφέρουν τα κοινά.
Γινούμαστεν μια κοινωνία ατομικιστική. Τη δουλειά μου, το πτυχίο μου, την πιλότταν μου, το κλαμπ μου, το φίλο/φίλη μου. Τα υπόλοιπα εν με κόφτουν. Κρίμα.

osr είπε...

"Αν μου επίεννεν ας αναλάμβανα εγώ"


και εδώ έγκειται το μεγάλο μας πρόβλημα

ότι όλοι περιμένουν από τους άλλους να κάνουν αυτά που λένε ότι πρέπει να γίνουν

κανένας δεν πρόκειται να κάνει και να πει αυτά που εσύ δεν κάνει και δεν λες

για μένα αυτό φανερώνει αυτό που είπα και στην συγκέντρωση

δεν πρόκειται να γίνει τίποτα γιατί όλα κερδίζονται μόνο όταν τα διεκδικούμε και τα θέλουμε αληθινά

και εγώ αυτό που βλέπω και από εσένα είναι ότι πολύ απλά καταρχήν δεν ξέρεις τι θέλεις και ό,τι και να έιναι αυτό που λες οτι θέλεις απλά δεν το θέλεις πραγματικά γιατί αλλοιώς θα το προσπαθούσες

η κρατική καταστολη και η αστυνομική βία είνα απλά το σύμπτωμα της αρρώστια στην κοινωνία μας και το πως αυτή λειτουργεί στο παρόν οικονομικό σύστημα

σαν τις υποθέσεις του γιάννου και του μάρκου υπάρχουν πολλές και είναι καθημερινές απλά δεν τις ακούς εσύ αλλά τις ακούω εγώ τις οποίες χειρίζομαι συνεχώς

το θέμα είναι ότι απλά ο κόσμος ειναι τοσο βολεμένος που αυτοί που λένε ότι ενδιαφέρονται απλά παρίστανται σε καμιά συγκέντρωση και έχουν βγάλει το σκασμό χωρίς άποψη και μετά πάνε και κοιμούνται ως καλοί χριστιανοί ή μουσουλμάνοι που έκαναν το καθηκον τους

στα blog μπορούμε να γράφουμε τις μαλακιούλες μας περί των κυπρέων τους πασιαμάες μας το πόσο cool διαφορετικοί είμαστε εμείς ενώ οι άλλοι εν χώρκατοι ολάν

η αλήθεια είναι ότι η ζωή πέρα του πασιαμά του blog και του κουλ εναλλακτικού καφε είναι πολύ άσχημη για τους περισσότερους ανθρώπους

και τα πράγματα δεν αλλάζουν με ευχολόγια

πόσο μάλλον όταν όλοι βγάζουν τον σκασμό

Ερυκίνη είπε...

@osr

φίλε,

δεν ήξερα πως να σου απαντήσω σε αυτό γιατί κάποια πραγματα τα έχω σκεφτεί κι εγώ για τον εαυτό μου και τους άλλους. όπως το ότι το να γράφεις ένα κείμενο στο βλογ σε αποφορτίζει στιγμιαία τζαι ίσως να σου κόφκει την φόραν που το να κάμεις κάτι στον πραγματικό κόσμο για τζείνον που σε ενοχλεί τζι όι απλώς να γκρινιάζεις.

Παρόλα αυτά, είπες κάποια πράγματα για τα βλογ, τζαι υποθέτω αναφέρεσαι στο δικόν μου, στα οποια θέλω να απαντήσω. Εν νομίζω έσιει κανέναν μας, που τους μπλοκκερς, που εν ξέρει ότι η ζωή εν άσιημη, τζαι μάλιστα πολλά παραπάνω από όσον εβίωσα ή μπορώ καν να φανταστώ εγώ, μια βολεμένη κυπραία που έσιει την οικογένειαν της, το φαίν της, το σπίτιν της. Μπορώ να πω ότι εγεννήθηκα τυχερή. Παρόλα αυτά δεν βλέπω τι μπορεί να αλλάξει αν σταματήσω να γράφω τσιόφτες τζαι πασιαμάες, αν σταματήσω να θορώ τα ωραία πράγματα στη ζωή μου. Έτσι εν η ζωή ρε φίλε, έσιει τζαι τες μαλακίες της, τζαι τα αστεία της, τζαι κάποιος κυνικός εννα σου ελάλεν τη ζωή να μεν την παίρνεισ πολλά σοβαρά. Τέλοσπάντων, ειδικά όσον αφορά στο περιεχόμενο τον βλογ περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, έσιει τόοσα πολλά που κάποιος μπορεί να θκιαλέξει τι θέλει να θκιαβάζει. Απλά ξέρεις το ότι ασχολούμαι με τσιόφτες, εν σημαίνει ότι εν μπορώ να σκεφτώ και σοβαρά. Απλά εν έχω ανάγκην να επιβεβαιώνω τούτον το πράμαν, ούτε στους άλλους, ούτε σε μέναν.

Όπως εν έχω ανάγκην να επιβεβαιώσω το ενδιαφέρον μου σε κανέναν. Τζαι έσιεις δίκαιον, ενώ έχω άποψην εν την κάμνω πράξην. Καρτερώ που κάποιον άλλον να με κουντήσει να την κάμω. τζαι θεωρώ τζαι τον εαυτόν μου καλλύττερον που τζείνους που εν κάμνουν καν τούτον, που όπως λαλείς έννεν τζαι τίποτε ιδιαίτερο.

Όταν εγίνουνταν οι διαδηλώσεις τζαι κανένας φοιτητής εν εκουντιέτουν, εσυζητούσα πολλά εκνευρισμένη με μιαν φίλην, η οποία είπεν μου: "ξέρεις στην κυπριακήν κοινωνίαν τούτη η νοοτροπία της διαδήλωσης, της αντίδρασης, εν υπάρχει, ειδικά στους νέους που εν εχρειάστηκεν να παλέψουν για τίποτε, έχουν ένα σωρό δικαιώματα για τα οποία επαλέψαν άλλοι στο παρελθόν. Μεν καρτεράς να πηδήσει κάποιος που το τίποτε στην διαδήλωσην." Τζαι ήταν μια πολλά λογική σκέψη.

Τζαι που την εμπειρίαν μου που άλλες οργανώσεις, γιατί ξέρεις επειδή στην ALERT ακολουθώ, τούτον εν σημαίνει ότι εν ηγήθηκα σε άλλες περιπτώσεις (όπως εσύ ξέρεις τέρατα που γίνουνται που τους αστυνομικούς, που εγώ εν ξέρω, τζι εγώ ξέρω τέρατα που γίνουνται στον τομέαν μου που εσύ εν ξέρεις), η συμπεριφορά προς τα άτομα που πλησιάζεις εν πολλά σημαντικόν πράμαν. Μπορεί κάποιος στο τέλος να εμπλακεί παραπάνω ή να τα παραιτήσει τζαι να φύει. Τζαι η επίθεση έννεν η καλλύττερη στρατηγική. Που την εμπειρία μου.
Τζαι οι "βολεμένοι"/"τζοιμισμένοι" (αν θέλεις να με βάλλεις τζαι μέναν μέσα εν έχω πρόβλημαν) θέλουν τον τρόπον τους, ανάλογα με το τι θέλεις να κάμεις μαζίν τους, να τους βοηθήσεις να ξυπνήσουν, ή να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από αυτούς.

(αν γίνουμαι πολλά επιθετική συγχώρα με, εν επειδή εμπήκα σε άμυναν. Τούτον εν καλόν. Σημαίνει ότι σε κάτι που είπες για μέναν έσιεις δίκαιον.)

osr είπε...

αγαπητή ερυκίνη ευτυχώς συνεχώς μου αποδεικνύεις ότι είσαι καλόπιστη χωρίς παρωπίδες έτοιμη να ακούσεις ;)

ο λόγος που τα λέω χύμα είναι απλός, καταρχήν δεν υπάρχει λόγος να το γυροφέρνουμε αφού η ουσία αυτών που θέλω να πω είναι εκεί

και διαφωνώ με την λογική του μάρκετινκ ειδικά σε αυτά τα θέματα που είτε απλα απασχολούν κάποιον συνειδητοποιημένο άνθρωπο είτε δεν.......
οπότε όπως και να του το φέρεις του με καλό τρόπο, να καλάρεις το μωρό αμπα τζαι σοκκαριστεί αυτό που θα πράξει θα το πράξει anw Που λένε και στα αγγλικά χωριά

όσον αφορά τους πασιαμάες και τα blog αναφερόμουν γενικά στα blog και όχι μόνο στο δικό σου

Ιντερνετ και πολιτική σκέψη-δράση:Η δύναμη που έχει πλέον ο απλός άνθρωπος http://osr55.wordpress.com/2008/09/15

τίποτα δεν είναι άσπρο μαύρο, και φυσικά η ανάγκη για να εκφραστεί κάποιος άνθρωπος μέσα από προσωπικό μπλοκ κλπ είναι διαφορετική στον καθένα

αυτό που κατακρίνω αν θες είναι η εμμονή σε τεράστιο βαθμό σε θέματα ανούσια idiot και να αναλώνεται τόση απίστευτη δύναμη σε κάτι τέτοιες μαλακίουλες

αυτό φυσικά είναι ενδεικτικό της παντελούς άγνοιας για το τι συμβαίνει στον κόσμο

άλλωστε μπορείς να αγωνιστείς μόνο όταν δεις τον κίνδυνο....

το να μην παίρνεις την ζωή στα σοβαρά είναι απλως μια φράση που δεν μπορώ να καταλάβω το περιεχόμενο της

δηλαδή να μην την παίρνω σοβαρά όταν συμβαίνουν τα αίσχιστα στον κόσμο;

αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα ζήσω την ζωή μου όπως γουστάρω και δεν θα κάνω αυτά που με ευχαριστούν

και ακριβώς επειδή παίρνω την ζωή μου πολύ σοβαρά προσπαθώ να κάνω αυτο που νοιώθω όταν το νοιώθω

από το να παίξω μπασκετ να πάω βόλτα με την μοτόρα μέχρι το να διαβάσω πολιτικά βιβλία και να προσπαθήσω να αναλύσω οικονομικά συστήματα

carpe diem

ένα ερώτημα: πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον κόσμο μας σήμερα;

Ερυκίνη είπε...

@osr
την τελευταία ερώτηση σου δεν την καταλαβαίνω κι απολογούμαι. Αναμένεις ότι θα σου πω ναι, που είναι προφανές ότι θα σου πω ναι, ποιος δε θα έλεγε άλλωστε, για να μου πεις κάτι. Πες το. Τι είναι αυτό; Αφού παραδεχτώ ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κόσμο μας θα με ρωτήσεις τι κάνω γι' αυτά; τι έχω λύσει; Απλά πες το, δεν χρειάζεται να μπούμε σε διαλεκτική μέθοδο, δε θα αρνηθώ τίποτε.

Όσο για την προσέγγιση της ALERT, επειδή εξεφύγαμεν που το αρχικόν θέμαν, εντάξει διαφωνούμεν. Συμβαίνει τζαι τούτον. Ο καθένας μπορεί να προσπαθεί να προωθήσει την ALERT με τον τρόπον του υποθέτω. Συγγώμην, απολογούμαι εξαρχής, αλλά εγώ δεν πρόκειται να πάω να φωνάξω σε κανέναν γιατί δεν αναλαμβάνεις τζαι γιατί δεν ανακατώννεσαι. Μπορείς να το κάνεις εσύ ή και άλλα άτομα που υπάρχουν στην ALERT και που πιστεύουν σε αυτόν τον τρόπο προσέγγισης, εγώ απλά καλώ τα πλάσματα σε εκδηλώσεις άμαν έχουμεν, γιατί πιστεύκω ότι τζαι τούτον, το να παρευρεθούν εν κάτι. Όι τίποτε. Αν θέλεις να το αποκαλέσεις χωννούμαστεν πίσω που το δάκτυλόν μας, βολευκούμαστεν πέ το όπως θέλεις. Πραγματικά εκτιμώ το πάθος σου τζαι νομίζω εάν είσιεν πιο πολλους ανθρώπους σαν εσέναν ο κόσμος θα γινότανε λίγο καλύτερος. Αλλά εγώ δεν μπορώ να συμβαδίσω με αυτό.

Όσο για τα μπλόκς, ο καθένας μπορεί να ξοδέψει τούτην την δύναμην όπως λες, όπως θέλει, τούτον σημαίνει ελευθερία λόγου, να λαλεί ο καθένας ότι θέλει. Ένας μπλόκκερ, εν θυμούμαι ποιος, ελάλεν στο μπλοκ του "να γράφεις μόνον ότι αξίζει να διαβαστεί." Σόρυ, ποιος μπορεί να προσδιορίσει την αξίαν; τούτα που φαίνουνται μαλακίες τζαι ανάξια αναφοράς για κάποιους μπορεί να έχουν αξίαν, τζαι για μέναν που τα γράφω (εν μιλώ μόνο για μένα βέβαια) έχουν κάποιαν αξίαν. Τζι εγώ (τζαι τωρά μιλώ μόνο για μένα) γράφω κυρίως για τον εαυτό μου, τωρά αν τυχάνει να τα θκιαβάζουν τζι άλλοι καλώς.

Τούτον εν το καταληκτικόν μου σχόλιο για το θέμαν, όι επειδή θέλω να κόψω τη συζήτηση, αλλά γιατί νομίζω δεν έχω κάτι άλλο να πω. Θα επιστρέψω τώρα στις καθημερινές μου βλακείες.

osr είπε...

ok