Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Meet the parents (the other way around)

Κατακρίβειαν τους γονιούς της σχέσης είχα τους γνωρίσει που πριν, στα συγκλονιστικά ταξίδια στην Ιρλανδία, που μέχρι στιγμής περιορίζονται σε γάμους τζαι γέννες/μωρά (εντάξει τζαι λλίον τουρισμό).
Παρένθεσις: τούτον το πράμαν που η ζωή μας περιστρέφεται γύρω που γάμους τζαι βαφτίσια εν πολλά ανησυχητικό?? Υπάρχει κάπου/κάπως έξοδος κινδύνου?? Ας μας πει κανείς. Τέλος παρένθεσης.

Τέλοσπάντων, σε τούτα τα ταξίδια τα "πεθερικά" (χρησιμοποιούμεν αυτόν τον όρο για λόγους συντομίας ΤΖΑΙ ΜΟΝΟΝ) είδα τα πολλά λλίον, τζαι εμίλησα τους ακόμα λλιόττερον. Κάτι η γενικότερη αντροπή μου, κάτι που δεν έξερα τζαι τι να πω των πλασμάτων (δεν την κατέχω τη θεματολογία σε έτσι περιπτώσεις), κάτι που δεν καταλάβω ΤΙΠΟΤΕ που το τι λαλούν επειδή έχουν ακαταλαβίστικη ιρλανδέζικην προφοράν στον τρόπο που μιλούν εγγλέζικα. τι να σας πω... τέλοσπάντων, στην Ιρλανδία ήταν ανώδυνο, γιατί κράτησε λίγο.

Όταν όμως αποφασίσθην να συνοδέψουμεν τα "πεθερικά" στο ταξίδιν τους στο Άμστερνταμ, που εθέλαν να δουν τες τουλίπες στο Keukenhof, τζαι ότι τα "πεθερικά" θα εκάμναν στάση στην Λουέβεν, με εζώσανε τα φίδια, με εζώσανε. Γιατί ξέρεις τι σημαίνει τούτον, αγαπητέ αναγνώστη έννεν?

Πρώτον, τα "πεθερικά" θα έρτουν έσσω μου. Βάσην κυπριακής παράδοσης με λλία λόγια εγώ εννά πρέπει να δείξω την ανύπαρκτη νοικοτζυροσύνην μου τζαι να εντυπωσιάσω τα πλήθη.

Δεύτερον, θα επερνούσαμεν 2 ολόκληρες ημέρες όλοι μαζί παρέα (τούτον το πράμαν που τα ζευγάρια με το που "επισημοποιούνται" ξεκινούν να κάμνουν παρέα με τους γονιούς τους εν ίσως έναν που τα πιο απωθητικά χαρακτηριστικά της ιδέας "γάμος" τζαι δεν καταλάβω γιατί εγώ που δεν είμαι καν κοντά στο όλον θέμα πρέπει να υποφέρω τούτα τα πράματα). Αλλά ας μεν κλαίουμαι, έθελα τα τζαι εγώ (να πάω στο ταξίδι).

Έτσι που λες, μέρες πριν αποφάσισα ότι εννά να κάμω κέικ, τζαι μάλιστα ελιωτή κέικ γιατί αρέσκει μου τζαι έφερα τζαι ελιές μαύρες που σπίτιν τζαι τέλοσπάντων είπα να το παλέψω. Ως ήτο αναμενόμενον, η ελιωτη, αγαπητέ αναγνώστη μου, παρά το μεράκι τζαι την προσπάθειαν, έμεινεν καθούμενη τζαι επειδή τα "πεθερικά" εκαρτερούσαν κανονικό κέικ, δηλαδή γλυτζίν πράμαν, επήλθεν έναν ψιλο-σοκ όταν επρωτοδοκιμάσαν, ξέρεις, τζείνη η άβολη σιωπή που εν μιλά κανένας τζαι μετά έτσι πολλά δειλά "Μα έννεν γλυτζίν. ίντα κέικ εν τούτο??"

Τέλοσπάντων, εστέφθηκα με επιτυχία η Μις Ακαμάτα 2012 (νοτ ττου φαρ φρομ δε τρουθ). Κρίμας ρε παιδί μου, είπα να κάμω περήφανην την μάναν μου τζι εγιώ μιαν φοράν, να συμπεριφερθώ "φυσιολογικά" (σαν κάθε άλλη συγχωρκανή μου) τζαι να μεν τα καταφέρω?? το καλόν τα πλάσματα έννεν κυπραίοι τζαι εν τους κόφτει (ή εν εδείξαν να τους κόφτει).

Όσο για το Σαββατοκυρίακο στο Άμστερνταμ, είπαμεν, ταλαιπωρία τζαι πάλε ταλαιπωρία. Τα "πεθερικά" εν τω μεταξύ ναν ενθουσιασμένα φουλ. Γιατί η μάνα της σχέσης εν ανθοπώλενα τζαι αρέσκουν της τα λουλούδια τζαι ο πατέρας της σχέσης γενικώς λάτρης της φύσης. έτσι το σάββατον επεράσαμεν το στες τουλίπες, τζαι στην παρέλαση των λουλουδιών (κάτι σαν τα ανθεστήρια του παλιού τζαιρού) τζαι μετά στην εναγωνιώδη προσπάθεια να πάμεν πίσω στο κάστρο-ξενοδοχείο που εμεινίσκαμεν.

Τα πλάσματα να παθιάζουνται με τα φκιώρα. εγώ πάλε όχι τζαι τόσον. γιατί είπαμεν είμαι τσας ευαίσθητη, αλλά όι τζαι τόσον. άσε που εξαναπία πέρσι (με την αλλεργία, 2.5 ώρες νον-στοπ αψιούρισμαν, θυμούμαι το ακόμα). τζαι να μου λαλούν δε το έναν το δεντρόν, δε το άλλον το φκιόρο, εγώ να μεν αναγνωρίζω κανένα, να μεν ξέρω πω φυτεύκεται το κάθε τι (αλόπως εν τούτον το ιρλανδέζικο τεστ της "νύφης", ξέρω γω?).

Το δεύτερο τεστ αντοχής της "νύφης" δε ήταν στην παρέλαση που η σχέση (άλλος τζαι τζείνος) είσιεν τη φαεινή ιδέα να σκαρφαλώσουμεν σε έναν μικρό ύψωμαν να θορούμεν καλλύττερα. τζαι να σκαρφαλώνουν οι ιρλανδοί (συνταξιούχοι τωρά το τονίζω) στο τσακ μπαμ, ευκολία, τζαι να καρτερούν την κυπραίαν (που χωρκόν της Λευκωσίας το τονίζω) να σκαρφαλώσει. ε ρε τι γέλιον έππεσεν.... τζαι κάτι σχόλια που εν τα εκατάλαβα (γιατί είπαμεν ήμουν χαμένη στη μετάφραση ούλλην την ώρα).

Το τρίτο δε τεστ ήταν τα άλογα, γιατί δίπλα που το κάστρο-ξενοδοχείο μας είσιεν στάβλους για ιππασία (ναι επίαμεν σε κάτι χλίδες για γαλαζοαίματους, τάχα γιατί είσιεν προσφοράν. όταν ήρτεν ο λοαρκασμός .... 3 μικρά εγκεφαλικά που έπαθα. ας ένι, η φτώσια θέλει καλοπέραση που λαλεί τζι ο Πατέρας). Τέλοσπάντων, πίσω στους αππάρους. ούλλοι να παθιάζουνται (συνηθισμένοι με τες αγελάδες τζαι τα πρόβατα δίπλα που το σπίτιν τους), εγώ να κραώ τη μούττη μου γιατί εβρωμούσεν, τα "πεθερικά" να γελούν  η σχέση να μου λαλεί "ωωωω ήβρα το πρώτο πρόβλημα στη σχέση μας" (οι άππαροι??? φορ φακς σέικ). με λλία λόγια εν ίγκωσα ούτε έναν στα 3 τζαι έγινεν προφανές (ελπίζω τζαι εύχομαι) ότι εγώ δεν μπορώ να γίνω παραδοσιακή ιρλανδέζικη σύζυγος στο μικρό σπίτι στο λιβάδι, με 6 κοπελλούθκια, 3 αγελάδες, 4 κότες, 10 πρόβατα, τζαι έναν άππαρον έτσι να βρέθεται. Ελπίζω.

Κατά τα άλλα καλά επεράσαμεν. Τα πλάσματα μάνα μου ρε πολλά καλά, τόσην ταλαιπωρίαν δεν επαραπονιούνταν τίποτε (σε αντίθεση με την Ερυκίνη σας). Ενθουσιαστήκαν με τα φκιόρα πολλά, τζαι εκόψαμεν ουυυυ κουβέντες δε του άλλου κόσμου, στες οποίες εγώ περίτεχνα εκατάφερα νομίζω  να κρύψω το ότι δεν εκαταλάβαινα τι ελαλούσαν.
Τζαι αν εξαιρέσεις την ταλαιπωρία, εν ήταν τζαι άσιημα

(όου μαι γκοοοτ. γουατ ις χαππενιγκ του μι??).

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχαχαχαχα πολλά ωραία ανάρτηση.. άμαν περάσει κάτι φαίνεται πολλά πιο ανώδυνον τζιαι "αστείον" :P

postbabylon είπε...

aaaa! ekarteroun to pws tzai pws tounto post!
euge aksia nyfi!

Ανώνυμος είπε...

Άηστα τούτα τζι έμπα στο ψητόν...επέρασες το πεθθερά-τεστ οξά έμεινες ανεξεταστέα τελικά;

Noor είπε...

Η ελιωτή είναι για «δυνατούς λύτες», αγαπητή Ερυκίνη. Δεν κάμνει για αρχάριους της κυπριακής κουζίνας! Κατά τα άλλα, μια χαρά σε βρίσκω. Το σημαντικό είναι αυτό που λες στην προτελευταία παράγραφο. Γιατί, τί μετρά ακόμα παραπάνω από το να γίνεις αρεστή; Ακριβώς, να δείξεις τι είσαι και τι δεν είσαι διατεθειμένη να κάνεις ή να γίνεις. Μην κρυβόμαστε κι από την «οικογένειά» μας!

Το «πεθερά τεστ» θέλω να πιστεύω ότι υφίσταται μόνο για άντρες of Mediterranean extraction!

Moonlight είπε...

άτε, καλά στέφανα τωρά....
πάντως επεράσετε καλά....! τούτο έχει σημασία!

Ερυκίνη είπε...

@μαθητούδι
όπως το λαλείς. αν με αρώτας την κυριακή? ου εσκότωνα πλάσμαν που τη συκκίρτισην. τωρά έφερα τα μίλια μου :)

@Ποστ τζαι Ινβικτους
μαντα άξια νύφη? αφού είπαμεν. ανεξεταστέα. που μιαν άποψην δηλαδής καλλύττερα

@ Νοορ,
τίποτε ρε. οι ελιωτές παντός είδους (γιατί εδοκίμασα τζιάλλες) δεν μου κάθουνται. αλλά τζαι πιο απλά πράματα πάλε δεν... εν πιάννουν τζαι πολλά τα σιέρκα μου. το πεθερα-τεστ, ασε τες λαφαζανιές που λαλώ στο ποστ είναι κατά βάση του χωρκού μου κουβέντες. τα πλάσματα δεν φακκούν τζαι πολλά πένναν όπως εκατάλαβα (πράγμαν φυσιολογικόν).

@Μουν,
άτε κόρη μεν με αγχώνεις... μάνι μάνι στέφανα... είμαι μικρή κι ανόητη ακόμα :).