Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Παθήματα τζαι μαθήματα...

Στην Αθήνα, βλέποντας τες τραβηγμένες κυρίες με τες Λουί Βουιτόν στο Κολωνάκι, εσκεφτούμουν αν μέσα που τούτην ούλλην την ταλαιπωρία τζαι το βάσανο, εμάθαν οι Έλληνες, πράγμα που το ελπίζω, ή αν τους δοθεί η ευκαιρία να τα χτίσουν ούλλα που την αρχή τζαι να ξαναξεκινήσουν εννά κάμουν τες ίδιες μαλακίες με το παρελθόν.

Ερχόμενη πίσω Βέλγιο, είδα μέσα που κουβέντες στο διαδίκτυο τζαι τες εφημερίδες με έπληξη όλα τα περί πορίσματος Πολυβίου, το οποίο δεν διάβασα, έτσι δεν μπορώ να πω τίποτε για τα συμπεράσματά του. Είδα ένα 5-λεπτο που την ανακοίνωση του στο ΡΙΚ τζαι εντάξει εν η αλήθκεια τίποτε το επιστημονικό δεν είδα σε τζείνα τα 5 λεπτά. μπορεί να τα λαλεί αλλού φυσικά ο άνθρωπος, απλά να θέλει να τονίσει κάποια πράματα που καμιά σχέση δεν έχουν με τα γεγονότα του Μαριού (πχ. τι πιστεύει ο κυπριακός λαός για τον πολιτικό κόσμο, ενδιαφέρουσα ανάλυση με την οποία συμφωνώ, άσχετη με το θέμα όμως).

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ τους τελευταίους μήνες για την Κύπρο, δεν ξέρω τι να υποστηρίξω, αν πρέπει να παραιτηθεί ή όι κλπ. Δηλώνω χωρίς φόβο και χωρίς πάθος ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙΠΟΤΕΣ. Στο τέλος της ημέρας δεν είναι αυτό το θέμα κιόλας. Το θέμα εν ότι μια τραγωδία, εκατάφερε να μας βάλει να σκοτωνούμαστε μεταξύ μας. Κάποιοι είπαν τζαι την πελλάρα "πολιτικό πραξικόπημα". Εγώ λαλώ στους καμένους με μιλάς για σηινίν (εν έτσι που το λαλούν??).

Εσκέφτουμουν ότι θα έπρεπε ούλλοι να προσέξουν λλίον την γλώσσα τους, τζαι κάποιος, ένας νούσιμος έστω, να κατευνάσει τα πνεύματα τζεικάτω. Γιατί ανοίξαμεν φάλιες πολλές τωρά τελευταία (τα γέρημα τα πετρόλαα, ανάθεμα την ώρα τζαι την στιμήν που τα ήβραμεν, τζαι πέρκι να μεν εξορυχτούν ποττέ που κανέναν). Σε μιαν τόσον κρίσιμην στιγμήν εμείς τρωούμαστεν τζαι μάλιστα όι με τρόπον που θα έφερνεν ένα κάποιο αποτέλεσμα, μιαν αλλαγή σε κάτι, αλλά με τζείνον το αλληλοφάγωμα που γίνεται για το αλληλοφαγωμα. Εν ξέρω ποιος έσιει δίκαιον τζαι ποιος άδικον, τζείνον που ξέρω εν ότι θκιαβάζοντας τα νέα της Κύπρου μας έκαμα την ίδια σκέψη όπως στην Αθήνα. Εμείς εμάθαμεν που τα παθήματα του παρελθόντος όξα άμα μας δίνεται η ευκαιρία κάμνουμεν τες ίδιες μαλακίες ??

το να μαθαίνεις που προηγούμενες εμπειρίες εν στοιχείο τούτου που λέμε νοημοσύνη, τζι αν δεν μπορούμεν να το κάμουμεν σημαίνει πως είμαστεν τόσο παλαβοί που ότι τζι αν πάθουμεν αξίζει μας.

ΥΓ. κάποιος θα έλεγε ότι τζαι οι νοητικά challenged αξίζουν μια θέση στον ήλιο, τζι εν διαφωνώ, αλλά όπως δείχνει η πρόσφατη εμπειρία αν έχεις νοητική υστέρηση σε επίπεδο χώρας τζείνος που εννά έρτει να σε βοηθήσει (να φάεις, να περπατήσεις κλπ.) φροντίζει να σου τα συνάξει ούλλα επίσης. Εν έσιει καλοσύνες, τζι εν συμφέρει.

10 σχόλια:

Moonlight είπε...

τζι εμένα οι σκέψεις μου στο ίδιο καταλήγουν. μαθαίνουμε ή ήταν να κάμναμε τζαι σήεμρα τι ίδια...

κατά τα άλλα εν έχω να πω κάτι για το θέμα.

η φράση εν στο σπίτι του κρεμμασμένου μεν μιλάς για σhοινί. για φανερούς λόγους. λογικά στο σπίτι του κανένου εν για φωθκιά που εν πρέπει να μιλάς. μέικς σενς.

Ανώνυμος είπε...

Εκφράζεις με απόλυτα.

postbabylon είπε...

wraia ta laleis kori. Tziai gw kapws etsi ta thorw.

Aceras Anthropophorum είπε...

Εν να κάτσει ο κορνιαχτός τζιαι εν να δείς καλλύττερα. Περίμενε. Η βάση του Κυπραίου είναι solide. Άλλα λαλεί στην τηλεόρασην τζιαι που τους άμφωνες καλαμαρίζοντας κακομεταχειριζόμενος την ομορκιάν της ελληνικής γλώσσας που δεν έμαθεν ποττέ, τζιαι άλλα άμαν σου συντυχάννει ευθαίως τζιαι θωρεί σε μες τα μμάθκια. Το καλόν με την γλώσσαν μας είναι ότι δεν εμάθαμεν να λαλούμεν ψέματα τζιαι να το κρύφκουμεν.

Ερυκίνη είπε...

@moonlight
ευχαριστώ για τη διόρθωση, ήταν πολλα πρωίν!!!
νομίζω ότι σήμερα κάμνουμε τες ίδιες βλακείες που εκάμναμεν τζαι στο παρελθόν. τόσα χρόνια κομματικής φαγωμάρας χωρίς αποτέλεσμα (τζαι σε κάποιες στιγμές με πολλά ουσιαστικές επιπτώσεις) εν μας εδίδαξεν τίποτε από ότι φαίνεται.

@ Ασέρας
Καρτερώ να κάτσει ο κορνιαχτός, αλλά εν το θορώ. Τζαι θλίβει με το ότι εν καταλάβουν (ή κάμνουν πως εν καταλάβουν), πως όσο πιο γλήορα κάτσει ο κορνιαχτός τόσον το καλλύττερον, γιατί προς το παρόν εν θορούμεν τίποτε αλλά παράλληλα το όχημα εν στην τρίτην. μακάρι να εν όπως τα λαλείς τα πράματα.

ΣΜΙΛΙ ΤΩΡΑ είπε...

Και εγώ με το λίγο που παρακολουθώ δεν πολυκαταλαβαίνω τι συμβαίνει. Το μέχρι τώρα συμπέρασμα μου είναι ότι δεν μαθαίνουμε. Ακόμη ελπίζω ότι η ιστορία με το φυσικό αέριο δεν θα μας γυρίσει μπούμερανγκ.

Noor είπε...

Ακόμα μία εδώ που δεν καταλαβαίνει τίποτα. Και νόμιζα ότι είναι επειδή ζω εκτός Κύπρου... Αλλά μάλλον και εκεί να ήμουν δεν θα ήξερα τι θέλω.

zappa είπε...

Ερικύνη, το Κολωνάκι και οι κυράτσες του δεν αντιπροσωπευουν με τίποτα το τι γίνεται ή γινόταν στο Ελλάντα. Το Κολωνάκι είναι ένα παράλληλο σύμπαν

Ερυκίνη είπε...

@Σμιλι
τζι εγώ τούτον ελπίζω, να μεν πάμε για μαλλίν τζαι να φκούμεν κουρεμένοι. Εγώ φοούμαι πιο πολλά που οικολογικής απόψεως. έναν ατυχηματούδιν να γινεί τζαι παν οι παραλίες μας, πάει η ομορφκιά μας, ο τουρισμός μας κλπ κλπ. τέλοσπαντων, μεν αμμαθκιάζω.

@ Νοορ
νομίζω τζαι τζείνοι που εν τζιαμέ ακούν τόσα πολλά πράματα (πολλές πελλάρες τζαι παραλογισμούς) που εν μπορούν να καταλάβουν ούτε τζείνοι

@ζάππα
το ξέρω πολύ καλά. ήταν η πρώτη φορά που επέρασα ούλλες τες μέρες μου στην Αθήνα στην περιοχή κολωνάκι-λυκαβητός τζαι πράγματικά εσκέφτουμουν ότι καμία σχέση. επροσπαθούσα να κουντήσω τους συναδέλφους-ψωνάρες Βέλγους που μου εθέλαν μοχίτο στο Κολωνάκι να πάμε στο Σύνταγμα να δουν τους πραγματικούς ανθρώπους τούτης της πόλης, αλλά ξέρεις τώρα τον τουρίστα τον ψωνάρα, εφκαριστιέται με τη βιτρίνα (η πραγματική ζωή είναι τρε μπανάλ).

zappa είπε...

πάντως έχει πολλή πλάκα γιατί όσο πιο πολύ βαθαίνει η κρίση, οι Κωλονακιώτες τόσο περισσότερο χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα. Είναι λες και ζουν σε ένα σύμπαν που δεν υπάρχουν φτωχοί και επισφαλώς εργαζόμενοι.
Πάντως λίγο ανενημέρωτους τους βρίσκω τους Βέλγους σου. Πλέον το νέο hot spot είναι η Καρύτση. Την επόμενη φορά που θα έρθουν Αθήνα ρώτα εμένα να τους στείλω στο "καλό το πράγμα"